Programma

DI-RECT bezingt pijn in TopSong 'Soldier On'

  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT bezingt pijn in TopSong 'Soldier On'

De plaat verscheen in februari dit jaar en zorgde voor kippenvel bij meerdere dj's. Niet voor niets is hij daarom aankomende week verkozen tot TopSong.

Het nummer is een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen in een wereld die door angst wordt gedreven. Vooral voor zanger Marcel is het een bijzondere single. Tijdens zijn bezoek aan de ochtendshow vraagt Jan-Willem hem naar het nummer, waarop Marcel opgelucht reageert. De plekken waar ze tot dusver waren geweest wilden het vooral gezellig houden.

'Het werkt helend om dit te zingen'

"Deze track is voor mij sowieso bijzonder. We staan bekend als een band die graag feest maakt, maar het is ook altijd heel erg mooi om datzelfde podium te gebruiken om je pijn te bezingen. Iedereen draagt zijn kruis en zijn eigen bagage met zich mee", legt de zanger uit. Voor iedereen resoneert 'Soldier On' daarom volgens hem op heel veel lagen. "Voor mij werkt het helend om dit te zingen. Het gevoel dat dat er ook mag zijn, tussen alle gezelligheid."

Live bij Jan-Willem Start Op!

Natuurlijk brachten ze het nummer ook live ten gehore. Luister hieronder naar een prachtige versie van 'Soldier On'. Aankomende week hoor je het nummer extra vaak op NPO Radio 2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ruimte tussen al het moois

DI-RECT heeft inmiddels zoveel TopSongs te pakken gehad, dat Bart's creatieve ideeën om de band te verrassen een beetje uitgeput zijn. Maar voor zanger Marcel maakt dat weinig verschil, hij schreeuwt het uit als hij hoort dat 'Soldier On' aankomende week TopSong is.

"Dat goede liedje moet ook maar de ruimte vinden tussen al het andere moois. Deze was al heel bijzonder, maar nu maken jullie hem nog bijzonderder. Dankjewel dat we die liefde van jullie mogen terugkrijgen", aldus Marcel.

Luister hieronder het gesprek met Bart en Marcel terug.

Bart belt met Marcel: ‘Soldier On’ van DI-RECT is de NPO Radio 2 TopSong

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie