Programma

Claire over witte privilege sinds de komst van haar Afro-Amerikaanse zonen

  1. Nieuwschevron right
  2. Claire over witte privilege sinds de komst van haar Afro-Amerikaanse zonen

In de vierde aflevering van Domme Vragen Bestaan Wel praten One'sy Muller en Vinny Tailor met Claire van den Heuvel.

Toen Claire van den Heuvel haar Afro-Amerikaanse zoontjes adopteerde dachten zij en haar man dat het niets uitmaakte dat zij wit waren en hun kinderen zwart. Helaas kwam ze er al snel achter dat liefde alleen niet genoeg was en kreeg ze te maken met vragen en opmerkingen specifiek gericht op de huidskleur van haar zoons. "Toen ze heel klein waren, vond iedereen ze schattig. Maar naarmate ze groter worden, veranderen de blikken, reacties en houding ten opzichte van hen", aldus Claire.

Met Vinny en One’sy besprak Claire meerdere van die vragen en deelde ze de inzichten die ze kreeg over haar eigen witte privilege sinds de komst van haar kinderen.

#4 - Racisme: Claire van den Heuvel (S02) - Domme Vragen Bestaan Wel

Domme Vragen Bestaan Wel

In de podcast Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken One'sy Muller en Vinny Tailor samen met een gast wat ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand doen. Dus wil je weten wat je niet moet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat ‘ie kanker heeft? Waarom iemand die dik is niet op jouw dieetadvies zit te wachten? En ben je benieuwd wat een homo wél wil horen? Luister dan naar Domme Vragen Bestaan Wel!

Meer podcasts van NPO Radio 2

Naast deze podcast van One'sy en Vinny hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: Marleen Sahetapy

Ster advertentie
Ster advertentie