Programma

Zo kom je van fruitvliegjes af!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo kom je van fruitvliegjes af!

Fruitvliegjes zijn voor veel mensen een bron van ergernis, zo ook voor onze Gerard. Hoe kom je af van deze kleine beestjes?

Vliegenmekka

​"Ik baan mij weer met een zeis een weg naar de koelkast en terug", vertelt Gerard. We kunnen er niet omheen: de fruitvlieg! Met het warme weer en al het heerlijke fruit lijkt de keuken vol te zitten met deze lieftallige beestjes. Hoog tijd dus om te bellen met entomoloog en fruitvlieg-expert Jeroen Alkema. "Als je een gistgeur erbij gooit, rottend fruit bijvoorbeeld, met vliegengeuren dan heb je echt een vliegenmekka. Dan komen ze er allemaal op af", vertelt Alkema.

Appelazijn?

Wat kun je tegen fruitvliegjes doen? Zelf gebruikt Gerard vooral appelazijn, maar daar is hij niet echt over te spreken: "Appelazijn, ik ga dus gewoon over mijn nek. Zo goor." Wat is de beste tip om van deze fruitvliegjes af te komen? "Wat ik zelf doe is fermentatieproducten in het algemeen. Als je wat rode wijn overhebt en dat in zo'n ouderwetse wespenval zetten", vertelt Alkema in Ekdom in de Ochtend. Welke tips heeft hij nog meer? Je hoort 't hieronder:

Overal fruitvliegjes! Wat doe je ertegen?

Ekdom in de Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Ma t/m vri 06.00 - 09.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie