Programma
BNNVARA

Babs Rijke van Stichting De 4daagse: 'Niet op dinsdag al gaan lopen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Babs Rijke van Stichting De 4daagse: 'Niet op dinsdag al gaan lopen'

Dit weekend nam de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse de beslissing om de eerste dag van het evenement te schrappen. Babs Rijke vertelt bij Jan-Willem Start Op dat ze het wandelaars ten strengste afraadt om dinsdag alsnog te gaan lopen.

Vanwege de hoge temperaturen op dinsdag, met temperaturen die richting de 40 graden gaan, besloot Stichting De 4daagse dat het onverantwoord was om mensen te laten wandelen. Babs Rijke van de stichting licht die beslissing toe bij Jan-Willem Start Op: "Het was duidelijk: wilden we op de andere dagen nog een feestje bouwen, dan was het belangrijk om die eerste dag niet door te laten gaan."

Rijke geeft aan dat het een moeilijke keus was, maar dat ze het gevoel heeft de juiste beslissing te hebben genomen. "Ik ben niet blij, want het is vervelend voor alle mensen die erbij betrokken zijn dat je die dag moet afgelasten", vervolgt ze. "Maar ik voel ook een soort van opluchting, want het is niet verantwoord."

Tóch gaan wandelen?

Ondanks het afgelasten van de eerste dag van de Vierdaagse, lieten enkele wandelaars weten toch op dinsdag te willen lopen. Rijke geeft aan dat dit absoluut geen goed idee is. "Het is niet verstandig. We hebben onderweg geen voorzieningen, dus dat raden wij ten strengste af."

Rijke geeft aan dat het glas "driekwart vol" is, en dat ze nog drie prachtige dagen in Nijmegen verwacht. "We hebben gisteren van de meteoroloog begrepen dat het er op de andere dagen aanzienlijk beter uitziet."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie