Programma

Popsterren en hun honden

  1. Nieuwschevron right
  2. Popsterren en hun honden

In de VS is het National Dog Day, dus een leuk moment om eens de honden van een aantal bekende popsterren te belichten.

Paul McCartney

Misschien wel een van de bekendste honden uit de pophistorie; de bobtail van Paul McCartney, die hij Martha noemde. Het huisdier van McCartney is vereeuwigd in het Beatles-nummer 'Martha My Dear', waar geen van de andere Beatles hun medewerking aan verleend hebben. Martha overleed op vijftienjarige leeftijd op Pauls boerderij in Mull Of Kintyre. Een van pups, Arrow, is te zien op de hoes van de live-cd Paul Is Live uit 1993.

Paul McCartney & Martha.png

Gwen Stefani

No Doubt-zangeres Gwen Stefani en Bush-frontman Gavin Rossdale kondigden onlangs hun scheiding aan. Slecht nieuws natuurlijk voor hun drie kinderen en hun dwergkeeshond Chewy. Het koppel had eerder al honden, maar het is de vraag wie van de twee rocksterren de voogdij van Chewy op zich neemt. Op de dag dat de breuk aangekondigd werd, was het in ieder geval Rossdale die Chewy uitliet in Los Angeles.

Gwen Stefani & Chewy.jpg

Jim Morrison

Samen met zijn vriendin Pam had Doors-zanger Jim Morrison een hond genaamd. Het beestje heette Sage, een kruising tussen een labrador en een herdershond. Nadat Morrison naar Parijs vertrok, stuurde hij veel geld naar Pam om het beestje te onderhouden. Uiteindelijk overleefde Sage beide eigenaars en werd opgevoed door Pams ouders. Morrison hield van honden en ging ook op de foto met de viervoeters van vrienden.

Jim Morrison & Sage.jpg

Eddie Vedder

Kenners van het genre grunge weten waarschijnlijk wel dat enkele leden van Pearl Jam, waaronder zanger Eddie Vedder, samen met Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) korte tijd een band hadden met de naam Temple Of The Dog. Hun enige album verscheen een jaar voor Pearl Jams debuut Ten. Eddie Vedder heeft op dit moment een hond die Hank heet.

Eddie Vedder & Hank.jpg

Ozzy Osbourne

We kennen 'm allemaal: dat eigenwijze hondje van Ozzy Osbourne uit zijn quasi-realityserie op MTV. Het hondje Little Bit deed geregeld zijn behoefte in huis en sloopte dingen die op zijn pad kwamen. Ozzy had een haat-liefdeverhouding met zijn huisdier. Little Bit kwam ongelukkig aan zijn einde, want het beestje werd in 2009 in de tuin opgegeten door een prairiewolf toen Ozzy binnen naar de Michael Jackson-tribute aan het kijken was.

Ozzy Osbourne & Little Bit.jpeg

Billie Joe Armstrong

De zanger van punkrockband Green Day heeft een hond die Rocky heet. In het verleden heeft Billie Joe Armstrong een paar filmpjes online geplaatst waarop hij en Rocky achter de piano zitten. Rocky en zijn baasje hadden zelfs een gezamenlijke Facebook-pagina, maar daar is sinds 2011 nks meer op geplaatst. Het ras van de hond wordt Cockapoo genoemd: een kruising tussen een Cocker Spaniel en een poedel.

James Hetfield

Jarenlang was de hond Disco de vaste compagnon van zanger/gitarist James Hatfield van Metallica. Ooit poseerde hij als stoere metalzanger met de schattige pup. Disco overleed in 2013. Overigens was Hetfield niet altijd even vriendelijk tegen honden. Volgens voormalig Metallica-gitarist Dave Mustain (later oprichter Megadeth) trapte Hetfield ooit zijn viervoeter. Het zou geleid hebben tot de ruzie waardoor Mustaine uit de band werd gezet.James Hetfield & Disco.jpg

Ster advertentie
Ster advertentie