Programma

Soulzanger James Ingram (66) overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Soulzanger James Ingram (66) overleden

De Amerikaanse soulzanger en songwriter James Ingram is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn goede vriendin Debbie Allen bekendgemaakt op Twitter.

"Ik ben mijn liefste vriend en creatieve partner James Ingram kwijtgeraakt aan het hemelse koor", begint Allen haar Tweet. "Hij zal voor altijd worden gekoesterd en herinnerd vanwege zijn genialiteit, zijn liefde voor het gezin en zijn menselijkheid. Ik ben gezegend dat ik zo dichtbij hem stond. Zijn naam zal altijd worden genoemd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hits & Grammy's

James Ingram scoort in zijn carrière grote hits met onder meer 'I Don't Have The Heart', 'Baby, Come To Me (samen met Patti Austin)' en Quincy Jones' 'Just Once'. Zijn bijdrage op Jones' 'One Hundred Ways' levert de soulzanger zelfs een Grammy Award op. Drie jaar later neemt hij voor 'Yah Moh Be There' opnieuw een Grammy in ontvangst.

Ingram schrijft in zijn loopbaan ook mee aan hits voor andere artiesten. Zo is hij samen met Quincy Jones verantwoordelijk voor Michael Jacksons 'P.Y.T. (Pretty Young Thing)' van het album Thriller.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: archief

Ster advertentie
Ster advertentie