Programma

Robert ten Brink niet bang om eigen glazen in te gooien: 'Komt toch wel weer goed'

  1. Nieuwschevron right
  2. Robert ten Brink niet bang om eigen glazen in te gooien: 'Komt toch wel weer goed'

In een nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW knoopt Ruud het gesprek aan met Robert ten Brink over herkend worden op straat, het hebben van sterallures en het zijn van de 'ideale presentator'.

Wie Robert ten Brink zegt, zegt All You Need Is Love, maar zijn carrière gaat veel verder dan dat. Robert is het gezicht van veel programma's (geweest), waaronder Holland's Got Talent, Laat Ze Maar Lachen en Lotto Weekend Miljonairs.

Herkend op straat

Kan je met zo'n bekend gezicht nog door de Kalverstraat lopen zonder herkend te worden? "Dat ligt eraan hoe je door de Kalverstraat loopt", zegt Robert in 30 MINUTEN RAUW. "Je kan als Robert ten Brink door de Kalverstraat lopen; dan kijkt iedereen om. Maar je kan ook gewoon lopen." Is er dan ook 'gewoon' een lopende Robert ten Brink, vraagt Ruud zich af. "Nou, het is wel grappig, want ik heb wel vaak zoiets van dat ik naar mezelf kijk op die manier. Ik heb het weleens als ik op de fiets zit en je rijdt door de stad, dat op sommige dagen mensen opeens gaan van 'Hey! Ho! Moet je kijken!' en dan denk ik 'Hé, ik lijk vandaag op Robert ten Brink. Wat gek'. En andere dagen niet." Wie is hij dan normaal? "Dat weet ik niet. Gewoon mezelf.

Sterallures?

Met een waslijst aan programma's op zijn naam hoort Robert bij de bekendste presentatoren van Nederland. Van sterallures is echter geen sprake, Ten Brink is hooguit een beetje recalcitrant: "Ik ben ook niet bang om mijn eigen glazen in te gooien, want ik weet zeker dat het daarna wel weer goed komt", zegt Robert. Ten Brink vindt zichzelf allang meer de ideale presentator. "Toen ik begon was het helemaal niks, maar ik heb door het systeem wat er toen was de kans gekregen om het te ontwikkelen. Die kans hebben jonge mensen natuurlijk nu bijna niet meer. Het moet allemaal meteen bam of het is weer weg." Over de nieuwe generatie is Robert wel te spreken: "Er zijn er wel een paar hele goeie. Ik vind dat bij RTL nu ook een heel goed team opstapt", aldus Ten Brink.

Hoe Robert als schoonvader is, wat zijn beste kwaliteiten en zijn favoriete platen zijn, hoor je in 30 MINUTEN RAUW.

#3 - 30 MINUTEN RAUW met Robert ten Brink (S07)

Hoe te beluisteren?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

De Wild in De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie