Programma

Metallica verbluft publiek tijdens eerste Pinkpop-show in 2008

  1. Nieuwschevron right
  2. Metallica verbluft publiek tijdens eerste Pinkpop-show in 2008

Precies 12 jaar geleden, op 30 mei 2008, sluit Metallica als headliner de eerste dag van Pinkpop af. De band speelt al hun grote hits waaronder 'One' en 'Nothing Else Matters'.

"Pinkpop, Metallica are your friends", roept James Hetfield over het overvolle Pinkpopveld. "Wie is er al eerder naar een Metallica show geweest? Laat de groentjes maar zien hoe het gaat!" De band zet de tonen van 'Seek And Destroy' in. Het zal menigeen verbazen, maar na al die tijd is het in 2008 de eerste keer dat Metallica op Pinkpop staat. Als goedmaker speelt de band een set van maar liefst twee en een half uur met de nodige special effects. De setlist staat vol gigantische hints. Denk aan 'Enter Sandman' en 'The Four Horseman'. De metalband zet een spektakel van jewelste neer en verandert het podium in een heus slagveld. Tijdens de intro van 'One' komen daar de vlammenwerpers. Vuurwerk, lichtkogels, rook; alles vliegt de lucht in. Het is een dijk van een show en de mannen verzachten daarmee het gemis van voorgaande jaren.

Bekijk hieronder 'One' live vanaf Pinkpop 2008:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Metallica staat in 2019 maar liefst elf keer in de Top 2000. Hun hoogste notering 'Nothing Else Matters' haalt plek 15. Benieuwd hoe Metallica door de jaren heen door de lijst is gestegen of gedaald? Bekijk de statistieken.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie