Programma

Kinderen in Schijndel naar school dankzij 'drive-in methode'

  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen in Schijndel naar school dankzij 'drive-in methode'

Op basisschool 't Talent in Schijndel gaan de kinderen alweer naar school toe. Dat alles dankzij de 'drive-in methode.' Jan-Willem en Jeroen bellen met meester Christian.

Christian van den Bosch geeft les op de basisschool. Hij vertelt dat ze in overleg met het schoolbestuur, de burgemeester, de wethouder van onderwijs en het RIVM op een gepaste oplossing zijn gekomen. Namelijk een 'drive-in methode'. Dit houdt in dat er per keer drie leerlingen les krijgen.

Hij vertelt dat de kinderen druppelsgewijs binnenkomen via de vooringang. "De eerste groep krijgt les van half 9 tot 10. Ze komen het lokaal binnen, wassen hun handen en hebben zo min mogelijk lichamelijk contact." De leerlingen krijgen basislessen in onder andere spelling, taal, rekenen en begrijpend lezen. "Naderhand wassen de kinderen hun handen weer en gaan vervolgens via de achterkant weer naar buiten. Een half uur later komt de volgende groep", vertelt Christian.

Kleine school

Jan-Willem vraagt zich af of deze vorm enkel werkbaar is voor kleine scholen zoals 't Talent in Schijndel. Christian legt uit dat ze als kleine school inderdaad geluk hebben dat ze nagenoeg alle leerlingen zien. "Als de regels in mei versoepelen, kunnen we de groepen waarschijnlijk wat groter maken. Dat levert al heel wat op", vertelt Christian. Hij is echter wel huiverig of dit plan ook in de stad haalbaar is: "Waarschijnlijk zullen ze daar moeten gaan beslissen welke leerlingen school het hardste nodig hebben."

Vindt Christian het eng om met zoveel mensen in contact te komen? Beluister het hele interview hieronder:

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan-Willem Start Op.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie