Programma

Waarom zeggen wij altijd 'Joost mag het weten'?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom zeggen wij altijd 'Joost mag het weten'?

Waarom stopt de haargroei van de meeste mannen wel op het hoofd maar niet op de kin? Waarom glanst hagelslag, maar vlokken niet? Dat en meer in het weekoverzicht van Bureau Kijk in de Vegte.

Waarom blijft het negatieve veel meer hangen dan het positieve

Je kan twintig complimenten krijgen en één negatieve opmerking en toch blijft die negatieve veel meer hangen. Maar waarom blijken wij niet gewoon alleen maar te kunnen focussen op het positieve? Dat zou het leven toch ook een stuk leuker maken? Psychiater Damiaan Denys vertelt hoe het zit.

Waarom maakt het negatieve meer indruk op ons dan het positieve?

Waarom faxen huisartsen anno 2019 nog steeds

Mailen, bellen, appen we doen het allemaal, maar faxen nagenoeg niet meer. Behalve de huisarts die faxt dan juist weer wél. Maar waarom kan in 2019 de huisarts ook niet gewoon een mailtje sturen? Huisarts Felix van der Wissel legt het uit.


Waarom faxen huisartsen nog steeds?

Hoe komt het dat hagelslag glanst maar vlokken zo dof zijn

Hagelslag en vlokken, we strooien het allemaal wel eens op onze boterham. Maar hagelslag blijkt altijd veel meer te glanzen dan vlokken. Wordt de hagelslag gepoetst voordat het in het pakje wordt gestopt? En waarom wordt dat dan niet bij de vlokken gedaan? Patissier Robèrt van Beckhoven weet daar wel antwoord op.

Waarom zijn vlokken dof en glanst hagelslag?

Waarom zeggen wij altijd “Joost mag het weten”

Vaak als we iets niet weten en ook geen zin hebben om het allemaal uit te zoeken zeggen we 'Joost mag het weten'. Maar wie is Joost? En wat mag ‘ie dan eigenlijk weten? Gelukkig weet taalexpert Wouter van Wingerden het wel.


Waar komt de uitdrukking: Joost mag het weten vandaag?

Waarom worden mannen wel kaal op het hoofd maar niet op de kin

Waarom stopt bij veel mannen het haar op hun hoofd wel met groeien, maar lijkt de baard voor altijd door te gaan? En kan dat dan niet omgedraaid worden? Haarspecialist Dr. Plinck kan daar wel antwoord opgeven.

Waarom stopt bij sommige mannen de haargroei op het hoofd, maar bij niemand de baardgroei?

BUREAU KIJK IN DE VEGTE

Luister elke zondag tussen 12:00 en 14:00 uur naar Bureau Kijk in te Vegte op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie