Programma

'I Want You' is een klassieker omdat...

  1. Nieuwschevron right
  2. 'I Want You' is een klassieker omdat...

Bij écht goede liefdesliedjes zijn de woorden en de vertolking ervan zo raak dat je het tot in je vezels voelt, zoals bij 'I Want You'.

Zelfmedelijden of onverschilligheid?

Liedjes over liefdesverdriet zijn er talrijk. Veel artiesten laten zich meeslepen in de heftige emoties die hierbij gepaard gaan, waardoor de liedjes niet zelden uitmonden in pompeuze powerballads vol pathos. Het kan natuurlijk heerlijk zijn om in dat soort zelfmedelijden te zwelgen. Denk aan titels als 'Without You', 'Torn', 'All By Myself' en 'She's Out Of My Life'. Anderzijds zijn er onverschilige popsongs als 'Love Will Tear Us Apart' en 'Heaven Knows I'm Miserable Now'.

Hartenzeer door de speakers

Soms, héél soms, voel je het hartenzeer van de vertolker door de speakers heen priemen. Dat is het geval bij 'I Want You' van Elvis Costello & The Attractions. Over een spaarzame, bijna kille instrumentatie bezingt Elvis Costello zijn hunkering voor zijn voormalige partner, die er inmiddels met een ander vandoor is gegaan. Je voelt zijn pijn. Met iedere keer dat Costello met nog meer passie de titel zingt, doet het een beetje meer pijn. Hou jij het droog bij deze klassieker?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ken Je Klassiekers: 20 - 26 februari | Zo vraag je een klassieker aan:
Web: nporadio2.nl/kenjeklassiekers
NPO Radio 2 App: stuur een appje naar de studio
SMS: stuur een smsje naar 2222
Twitter: @NPORadio2 #kenjeklassiekers #kjk16

Ster advertentie
Ster advertentie