Programma

Extra veel Gregory Porter

  1. Nieuwschevron right
  2. Extra veel Gregory Porter

'Get down and take a drink and fill your water tank.' Deze zin hoor je deze week vaak want 'Liquid Spirit' (Claptone Remix) is Top Song.

Indrukwekkend repertoire

De Afro-Amerikaanse zanger Gregory Porter is sterk beïnvloed door Nat King Cole, maar heeft inmiddels een indrukwekkend eigen repertoire en herkenbare stijl opgebouwd.

''You Sound like Nat King Cole''

Als Gregory Porter op vijfjarige leeftijd een eigen liedje opneemt, roept zijn moeder: “Boy, you sound like Nat King Cole” , en vanaf dat moment wil Gregory alles weten over deze zanger. Hij begint met het luisteren van alle platen die zijn moeder in de kast heeft staan. Porter ontwikkelt zo een eigen stijl en experimenteert met soul, gospel, jazz, soul, funk en R&B.

Top Song

In 2013 verschijnt zijn eerste album bij het fameuze Blue Note Records: Liquid Spirit. Bijzonder is dat Porter de vrije hand kreeg in zijn muziekkeuze en de musici voor dit album. De Radio 2 DJ's kozen 'Liquid Spirit' uit als Top Song en dus zal de single deze week extra vaak voorbij komen. Ga dus lekker zitten, neem een drankje en geniet van de heerlijke stem van Gregory Porter!

Radio 2 Top Song Spotifylijstje

Ster advertentie
Ster advertentie