Programma

NPO Radio 2 presenteert... Paul Simon

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 presenteert... Paul Simon

Ook in juli duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Paul Simon

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week is de aflevering geheel gewijd aan één van de beroemdste singer-songwriters aller tijden: Paul Simon.

Graceland op Hyde Park

Paul Simon is dit weekend in Amsterdam voor zijn Homeward Bound-tour. De muzikant neemt met deze concertreeks afscheid van het podium. Deze week zie je daarom bij ons een registratie van het optreden dat hij in 2012 gaf in het Londense Hyde Park. Tijdens die show speelde Simon heel veel krakers uit zijn legendarische oeuvre. Zo hoor je ‘The Sound Of Silence’ en ook ‘The Boxer’ uit de Simon & Garfunkel-jaren.

Toch is er eigenlijk nog iets anders dat deze show memorabel maakt. Simon heeft op z'n setlist namelijk speciale aandacht voor zijn succesalbum Graceland uit 1986. Deze plaat wordt bijna integraal gespeeld met de originele musici die destijds op de het album meespeelden. Zo maakt Paul Simon er een vrijdagavond van om niet snel meer te vergeten!

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Paul Simon
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 6 juli om 23.00 uur

Blokhuis

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Jessica Gilbert

Ster advertentie
Ster advertentie