Programma

Mosselen maken met BLØF-zanger Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke

  1. Nieuwschevron right
  2. Mosselen maken met BLØF-zanger Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke

Paskal Jakobsen brengt samen met de Zeeuwse sterrenchef Edwin Vinke een kookboek uit. Het duo kwam er uitgebreid over vertellen in Gijs 2.0

"Wat fijn dat we weer mensen mogen ontvangen!", vertelt Gijs aan het begin van het gesprek. Na een lange tijd zijn namelijk gasten weer welkom in de show.

BLØF

BLØF treedt voorlopig niet op door de coronacrisis. Hoe is dit? "We hebben de theatertour eruit en nagenoeg doen we alle show volgend jaar over. Concert at SEA is natuurlijk afgelast", vertelt Paskal. Kan hij zich nog voorstellen dat volgend jaar Concert at SEA wel gewoon weer doorgaat? "Wij zetten alle pijlen op volgend jaar. Dan zetten we alles in op het festivalseizoen van volgend jaar", vertelt Paskal.

Moeten wij niet samen een kookboek maken?

Natuurlijk gaat het niet alleen over muziek, want ze hebben het ook over mosselen. Waarom dit boek? "De grap is dat ik Edwin leerde kennen vier, vijf jaar geleden. Ik had een fietstocht gekregen voor mijn verjaardag en die ging naar De Kromme Watergang om daar te gaan eten. Het was op een dag dat het restaurant dicht was en toen zei Edwin: 'Kom dan eten in mijn tuin'. We hebben de hele avond samen zitten zuipen en praten en het ging alleen maar over eten en drinken. Toen hebben we die avond al gezegd: 'Moeten wij niet samen een kookboek maken?'", vertelt Paskal.

Wat kun je verwachten van de gerechten? Je hoort het hieronder:

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie