Programma

Terugblik: Soul Night Special over Stevie Wonder

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Soul Night Special over Stevie Wonder

Op zaterdag 6 maart stond Soul Night met Simone in het teken van de Amerikaanse zanger Stevie Wonder.

Op 13 mei viert Stevie Wonder zijn 71e verjaardag en daarmee zijn 60-jarig jubileum als professionele artiest. Hij werd op 11-jarige leeftijd ontdekt door zanger Ronnie White van The Miracles, die hem introduceerde aan Motown. Stevie is een van de meest invloedrijke artiesten ooit en een pionier in het gebruik van synthesizers en electronische muziekinstrumenten, een virtuele one man band, schrijft sociaal bewuste teksten, maker van 26 albums en hij heeft ontelbaar veel artiesten beïnvloed.

Grote inspiratie

Ook op persoonlijk vlak is Stevie voor veel mensen een grote inspiratie. Met alle ups en downs, inclusief het feit dat hij vanaf zijn geboorte blind is, kiest Stevie er al meer dan een halve eeuw voor om muziek te creeëren waar de blijdschap, hoop en positiviteit vanaf spettert, zelfs wanneer de tekst gaat over een serieus onderwerp, zoals racisme, armoede of een Vietnam veteraan.

Special

In deze heerlijke special hoorde je negentien liedjes van Stevie Wonder zelf, interessante feitjes, plus vijftien nummers van andere artiesten die hij schreef, produceerde, op meespeelde en/of beïnvloedde, van The Spinners, Chaka Khan, Jermaine Jackson, Martha Reeves & The Vandellas, Coolio, Four Tops, Smokey Robinson & The Miracles, Gary Byrd & The GB Experience, Incognito, Michael Jackson, 98 Degrees, Minnie Ripperton, Aisha Morris, Aretha Franklin, Dionne Warwick en Raphael Saadiq.

In de uitzending vertelde luisteraar Arno dat hij Stevie Wonder heeft ontmoet:

Luister hier de hele uitzending terug

Soul Night met Simone

Je hoort Soul Night met Simone elke zaterdag van 21:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie