Programma

Cornald Maas: "Nieuw Songfestival nummer heel anders dan 'Arcade'"

  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas: "Nieuw Songfestival nummer heel anders dan 'Arcade'"

De loting voor de halve finales van het Eurovisie Songfestival zitten eraan te komen. Jan-Willem en Jeroen bellen met Mister Songfestival Cornald Maas om onder andere informatie los te peuteren over het nummer van Jeangu.

Hij brengt meteen het nieuws dat Turkije dit jaar niet meeloot voor de halve finales. "Turkije scoorde altijd heel goed, maar de gemeente heeft er waarschijnlijk een stokje voor gestoken." Ze dachten namelijk geen voordeel meer te halen uit de puntentellingen.

Lotingen voor de finales

Duncan Laurence sleepte vorig jaar de winst voor Nederland binnen, waardoor we dit jaar niet mee te loten voor de halve finales. Jeangu staat dus gegarandeerd in de grote finale op 16 mei. Hoe werken die lotingen eigenlijk? Cornald legt uit: "Er zijn zes landen direct geplaatst voor de finale, waaronder Nederland. De rest, 35 landen van de 41, worden verdeeld over de halve finales." Dit gebeurt volgens Cornald op een eerlijke manier, wat de kans op vriendjespolitiek zo klein mogelijk maakt.

'Heel anders dan ‘Arcade’'

Natuurlijk heeft Cornald het nummer van Jeangu al gehoord. Wordt hij er enthousiast van? “Natuurlijk, want als ik dat niet werd, zou dat een beetje raar zijn. Jeangu is een uitzonderlijk talent en toen ik hem voor de eerste keer zag, was ik overrompeld en ben ik ermee naar de selectiecommissie gegaan.” Maar maakt hij ook kans om te winnen, wil Jeroen weten. “Dat is zeker niet uitgesloten. Dat is wel de inzet in ieder geval. Het is een heel ander nummer dan ‘Arcade’, maar ook weer niet in de zin dat het music first uitdraagt. Het viert muziek en is onderscheidend.”

Cornald Maas heel enthousiast over Songfestival-lied Jeangu Macrooy

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie