Programma

Leraar Paul gaat met elfhonderd kinderen dansen op 'Thriller'

  1. Nieuwschevron right
  2. Leraar Paul gaat met elfhonderd kinderen dansen op 'Thriller'

Elfhonderd kinderen die de danspasjes van 'Thriller' van Michael Jackson nadoen. Dat initiatief is bedacht door leraar Paul Smidt uit Hengelo om meer saamhorigheid te creëren!

Bijzonder initiatief

Het Marktplein in Hengelo is vrijdagmiddag het toneel van de dans. Paul Smidt geeft bij Gerard meer uitleg over zijn bijzondere initiatief: "Om een goede boodschap te geven aan de wereld, heb ik bedacht om de danspasjes van 'Thriller' na te dansen." Dat Smidt juist hiervoor koos heeft onder andere te maken met het vijfendertig jarig jubileum van het album Thriller. De leraar vertelt dat het niet moeilijk was om zo veel mensen bij elkaar te krijgen: "Ik heb een oproep gedaan en alle leerkrachten lieten me meteen weten mee te willen doen. Iedereen vindt het belangrijk om over te brengen dat we Michael Jackson nooit zullen vergeten."

Check hieronder het hele interview met leraar Paul bij Ekdom In De Ochtend:

Leraar Paul Smidt gaat met 1100 kinderen het Thriller-dansje dansen voor meer saamhorigheid

Geen drone, maar een vliegtuig

Leraar Paul Smidt is al heel lang fan van de King of Pop: "Ik ben nu vierenveertig en mijn liefde voor Michael Jackson begon op mijn tiende. Toen zag ik de videoclip van 'Thriller' en was ik meteen verkocht." Smidt heeft van zijn baas drie weken vrij gekregen om de dans voor te bereiden. Op de vraag van Gerard of er een drone de lucht in gaat om het mooi in beeld te brengen heeft de initiatiefnemer een bijzonder antwoord. Smidt: "Nee, er is een vliegtuig geregeld. Je mag namelijk niet met een drone boven kinderen vliegen."

Bekijk hieronder hoe de danspasjes van 'Thriller' ook al weer gaan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

Foto omslag: screenshot video Thrill The World Hengelo 2017

Ster advertentie
Ster advertentie