Programma

Bee Gee Robin Gibb overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Bee Gee Robin Gibb overleden

Robin Gibb, een van de drie zangers van de Bee Gees is overleden. Hij stierf aan leverkanker op 62-jarige leeftijd.

Bij Robin Gibb werd anderhalf jaar geleden kanker in de darmem en lever ontdekt. Hij leek in februari weer de oude. Gibb liet de pers weten een "spectaculair herstel" te hebben doorgemaakt. Zijn familie bevestigde vannacht tegenover de Britse media dat Robin Gibb het leven heeft gelaten.

Bee Gees

The Bee Gees zijn geboren in een periode dat harmonieus zingen bijna vanzelfsprekend is (denk aan The Beach Boys, The Beatles, The Temptations).

Maar het geluid dat de tweeling Maurice en Robin Gibb en hun oudere broer Barry produceerden was uniek. De groep werd bekend met nummers als 'Stayin' Alive', 'Tragedy', 'How Deep Is Your Love' en 'Night Fever'. De Bee Gees verkochten ruim 200 miljoenen platen. In Europa werden soloalbums van Robin Gibb ook populair.

Robin

In 2003 overleed Robins tweelingbroer Maurice aan complicaties tijdens een operatie en viel officieel het doek voor Bee Gees. Onder de naam ‘Brothers Gibb’ traden de overgebleven broers nog een paar keer op.

Overlijden

In november 2011 werd bekend gemaakt dat Robin Gibb al een lange tijd aan lever- en darmkanker leed. Na een behandeling met chemotherapie en een enkele operaties leek hij wonderbaarlijk te herstellen. Vorige maand raakte de zanger in coma nadat hij een longontsteking had opgelopen. Hij ontwaakte uit die coma, maar stief zondagavond 20 mei.

Van alle vier broers Gibb leeft alleen Barry nog. Robin Gibb laat een vrouw en drie kinderen achter. Hij werd 62 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie