Programma

Bibian Mentel is ondanks tegenslagen positief: 'Ik hou teveel van het leven'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bibian Mentel is ondanks tegenslagen positief: 'Ik hou teveel van het leven'

Snowboardster Bibian Mentel heeft sinds 2000 meerdere malen kanker gehad en toch blijft ze positief. Gijs belt haar om te vragen hoe het nu met haar gaat.

Bibian vertelt: "Naar omstandigheden gaat het eigenlijk hartstikke goed. Ik kreeg vier maanden geleden te horen dat er eigenlijk geen uitzaaiingen in mijn ruggengraat zitten. Ik heb nog wel wat uitzaaiingen in mijn longen zitten. Die groeien heel langzaam." Met medicatie hopen ze de kanker te kunnen onderdrukken. "Helemaal beter worden ga ik nooit meer, maar hiermee kan ik ook leven."

Weer aan het lopen

Vorig jaar zat Bibian nog in een rolstoel, waarin ze meedeed aan Dancing With The Stars, maar sinds kort is ze aan het trainen om weer te kunnen lopen. "Ik ben aan het zwemmen, wat ik gelukkig de hele coronatijd door heb kunnen doen." In het water lukte het om zonder hulpstukjes te kunnen lopen en dus ging ze het ook achter de rollator proberen. "Ik kan nu een dikke zeventig meter achter de rollator lopen."

Positiviteit

Ondanks dat ze veel tegenslagen heeft gekend, en nog moet doorstaan, blijft Bibian optimistisch. Hoe houdt ze zichzelf zo sterk? "Ik hou gewoon teveel van het leven en ik heb nog zoveel om voor door te gaan. Dat begint eigenlijk iedere ochtend als ik wakker word en naast me kijk en in de mooie, groene ogen van mijn man kijk." Ook haar zoon en stiefdochters zijn voor haar een grote reden om door te blijven zetten. "We leven gewoon echt per dag. Ik heb nog steeds mijn lieve vrienden en vriendinnen om me heen waar we lekker mee gaan eten en leuke dingen mee gaan doen. Zo proberen we van iedere dag een mooie dag te maken."

Bekijk het hele interview hieronder:

NPO Radio 2 Collecte Drive-in

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie