Programma

Dinand Woesthoff moest voor comeback meer opbouwen dan verwacht

  1. Nieuwschevron right
  2. Dinand Woesthoff moest voor comeback meer opbouwen dan verwacht

Dinand Woesthoff wilde na het stoppen van Kane volledig uit de schijnwerpers treden. Dat vertelt hij in de nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW: "Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: 'ik stop ermee en ben niet meer bekend'."

Het oorspronkelijke plan van Dinand en muzikale partner Dennis van Leeuwen was om even een sabbatical te nemen. Die viel echter zo goed in de smaak dat de twee in 2014 besloten om een punt te zetten achter het bestaan van de Haagse rockband Kane. Dinand koos er zelfs voor om compleet uit beeld te verdwijnen: "Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: 'Ik stop ermee en ben niet meer bekend'. Het is een mindset. Ik heb gewoon gezegd dat dat zo was. Voor mijzelf werkte het heel goed en ik kon me focussen op wat ik wilde doen."

Comeback of doorstart?

Toch begon het weer te kriebelen bij Dinand. Al snel greep hij toch weer naar de instrumenten en begon hij met het werken aan solomateriaal, waarvan inmiddels twee singles zijn uitgebracht. Moeten we dit zien als een comeback of toch als doorstart? "Ik dacht dat het gewoon doorgaan was, maar ik merk aan de buitenwereld dat het toch een comeback is. In de laatste kleine tien jaar is er veel gebeurd en de media zijn veranderd. Ik moest even de knop omzetten en moet meer opbouwen dan ik verwacht had", vertelt hij.

Luister hieronder naar 30 MINUTEN RAUW met Dinand, waarin hij onder meer vertelt over het verliezen van twee grote liefdes, een lange carrière en haat op social media.

#18 - 30 MINUTEN RAUW met Dinand Woesthoff (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

TopSong

Na zes jaar keert Dinand Woesthoff terug als DINAND met solosingle 'Whatever Comes From Me'. Nu plakt hij daar de tweede single 'Can You Hear Me' aan vast. De uptempo track heeft een oorwurm van een refrein en is een call to action voor iedereen die zich afvraagt welke rol hij moet spelen in deze wereld die steeds sneller lijkt te veranderen. 'Can You Hear Me' is deze week NPO Radio 2 TopSong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie