Programma

André van Duin lanceert biografie over afgelopen tien jaar: 'Totaal ander leven'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. André van Duin lanceert biografie over afgelopen tien jaar: 'Totaal ander leven'

Deze week lanceerde André van Duin zijn nieuwe boek Gewoon André. Met het boek wil de televisiester een inkijkje geven in de afgelopen tien jaar van zijn leven. Ruud de Wild belde hem op: "Het is een deel twee van mijn leven, zeg maar."


Na decennialang op de planken te staan als komiek en acteur gooit André van Duin het roer tien jaar geleden om. Hij houdt zich nu vooral bezig met presenteren. In De Wild In De Middag vertelt hij over zijn nieuwe boek. "Het is eigenlijk een samenvattinkje van de laatste tien jaar", laat hij weten. "De eerste vijftig jaar wil ik niet vergeten, maar ik heb zó een omslag gemaakt. Daar was nog niets over geschreven."

"Het is een totaal ander leven dan dat ik had", vervolgt André, die afgelopen donderdag nog de Televizier-Ster Presentator won. Hij merkt dat hij nu op een hele andere manier wordt gewaardeerd dan voorheen. "Vroeger maakte ik grapjes met een albinopetje, een brilletje en een rare jas aan. Nu kan ik gewoon mezelf zijn en vinden mensen dat ook leuk. Dat is voor mezelf ook echt een openbaring."

Eenzame tijd

Gewoon André is ontstaan in eenzame tijd. André verloor zijn echtgenoot Martin aan botkanker en kreeg zelf ook te maken met de ziekte. "Toen zat ik thuis en dacht ik: en nu? Wat gaan we nu doen?" Auteur Bert Kuizenga stelt André voor om samen een boek te maken. "Ik ken Bert al heel lang, dus dat vond ik gewoon heel gezellig", vertelt hij. "Ik heb het eigenlijk meer om die reden gedaan dan dat ik dacht er moet een boek komen."

Deel opbrengst naar KWF

Een deel van de opbrengst van het boek Gewoon André gaat naar KWF. "Ik heb het boek opgedragen aan Martin en ik vind het een mooi gebaar. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, dus het is heel belangrijk dat er veel steun wordt gegeven aan het Koningin Wilhelmina Fonds", besluit André.

Beluister hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie