Programma

Nederlands talent straalt op Noorderslag

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands talent straalt op Noorderslag

Gedurende het jaarlijkse Noorderslag-festival in Groningen staat er het nodige Nederlandse talent op de planken. Wij lichten een aantal namen uit het omvangrijke programma uit.

Wulf

Zanger Lieuwe Albertsma is zeker geen onbekende meer voor de NPO Radio 2-luisteraars, want zijn single ‘All Things Under The Sun’ is beloond met het predikaat Top Song en dus veelvuldig te horen geweest. Ook 'Mind Made Up' is afgelopen jaar vaak gedraaid. Onder de naam Wulf staat Albertsma als één van de eerste bandjes geboekt tijdens het Noorderslag-festival.

Hij opent met zijn doorbraakhit ‘Summer On You’, de hit die hij in 2016 scoorde met de dj’s Sam Feldt en Lucas & Steve. De zanger, die gedurende het gehele optreden een bandana draagt die wat doet denken aan Bruce Springsteen tijdens zijn Born In The U.S.A. Tour, laat horen nog meer potentiële hits achter de hand te hebben, dus het komende jaar gaan we ongetwijfeld veel van Wulf horen.

Roxeanne Hazes

Haar vader noch haar broer hebben ooit op Noorderslag opgetreden, maar het concert van Roxeanne Hazes in deze setting past geheel bij de eigenwijze aanpak van haar vorig jaar verschenen debuutalbum In Mijn Bloed. Ze omarmt de polderglamour met een knipoog, waardoor het weer cool wordt.

Haar aanwezigheid op Noorderslag is in die zin uniek, omdat ze laat zien dat je als volkszangeres prima de overstap kunt maken naar het popcircuit. De zwangere Roxeanne houdt zich prima staande met liedjes als ‘Ik Was Toch Je Meisje’ en ‘Verdovend Middel’ - zowel letterlijk als figuurlijk, want ze heeft plateauzolen aan waar menig Spice Girl jaloers van zou worden.

Haevn

De groep Haevn heeft inmiddels al twee jaargangen in de Top 2000 gestaan met ‘Finding Out More’. Het nummer werd gemaakt voor een autocommercial toen Haevn nog enkel uit twee leden bestond, Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen. De groep gaat inmiddels al enige tijd als kwartet door het leven en wordt op Noorderslag aangevuld met een strijkkwartet.

De filmische kwaliteit van Haevns muziek wordt ondersteund mooie beelden op de schermen achter de muzikanten. Haevn laat hiermee duidelijk zijn ambities zien. De show die Haevn op Noorderslag neerzet zal vooral in theaterzalen goed tot zijn recht komen.

Naaz

Één van de jongste artiesten op het programma van Noorderslag is zangeres Naaz Mohammad, die komende zomer haar twintigste verjaardag viert. Een paar jaar geleden gooide de enthousiaste puber al hoge ogen bij Holland’s Got Talent en vorig jaar liet de in Rotterdam opgegroeide popzangeres van zich horen met de singles ‘Words’ en ‘Up To Something’. Het talent en de wil is er, al wordt haar optreden op Noorderslag jammerlijk geplaagd door geluidsproblemen, waardoor haar zangkwaliteiten niet altijd even goed voor de dag komen. Hopelijk krijgt ze een kans zich te revancheren als die zich aandient.

Kensington

Het jubileumjaar van Kensington belooft nu al een aaneensluiting van hoogtepunten te worden. Twee weken eerder was de rockband nog twee uur lang te horen in het Muziekcafé, eerder deze week startte Kensington met de concertreeks Vrienden Van Amstel, er ligt een clubtour in het verschiet en komende zomer lonkt een groots optreden in de Amsterdam ArenA. In Groningen wordt de band beloond met de Popprijs voor zijn uitzonderlijke prestaties van het afgelopen jaar. Kensington is (letterlijk!) overgevlogen vanuit Rotterdam om in Groningen de prijs in ontvangst te nemen en daar een uur lang te laten horen waarom deze award zo verdiend is.

Foto's: Bullet-Ray / ANP

Ster advertentie
Ster advertentie