Naar homepage
Programma

Racoon brengt Nederlandstalige single ‘De Echte Vent’ uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon brengt Nederlandstalige single ‘De Echte Vent’ uit

Bart en Dennis van Racoon kwamen langs in Aan De Slag! om te praten over hun nieuwe single 'De Echte Vent'. Waarom weer een Nederlandstalig nummer?

Na 'Oceaan' gaf zanger Bart aan geen Nederlandstalige nummers meer uit te brengen, maar toch kwam 'Het Is Al Laat Toch'. "Ik kan niet eens excuses maken. Het ging zo makkelijk", vertelt Bart. "Mijn zus Anne ging dood en het ging allemaal zo snel en toen dacht ik: zo. Ik had nog een paar Nederlandstalige liedjes op de plank liggen en ik dacht: laat ik het nu maar doen, want als je morgen doodgaat plant je vandaag een boom."

Kwartje gevallen

Bart wilde meer Nederlandstalige nummers uitbrengen, maar gitarist Dennis moest wel nog eerst overgehaald worden. "Ik zei: dan ga ik het alleen doen", vertelt Bart. Dennis ging toch meewerken. "Ik ben niet opgegroeid met Nederlandstalige muziek, dus ik heb er gelijk een carnaval/kermis-idee bij. Dat zag ik niet zo zitten", vertelt Dennis. "Voor mij was 'Piano Man' van Billy Joel een goed voorbeeld. Het is Engelstalig, maar het is een verhaal. De teksten van Bart zijn ook echte verhalen. Op die manier zoals wij het doen, maar dan Nederlandstalig. Toen was het kwartje gevallen. Toen we eenmaal begonnen toen bleek dat ik mijn ei er ook behoorlijk in kwijt kon."

'Het blijft Racoon alleen dan in het Nederlands'

‘De Echte Vent’ is de nieuwe single van Racoon en gaat volgens Bart over wat de definitie is van een echte man, en de onzekerheid en twijfel van nu. "Het is wel van nu. Het is niet een onderwerp", vertelt Bart. De mannen waren van plan om volgende maand een Nederlandstalig album te brengen, maar door de coronapandemie wordt het uitgesteld. "Het album is in principe klaar", legt Dennis uit. "Het blijft Racoon alleen dan in het Nederlands."

Komen er ook up-tempo nummers op het album te staan? Je hoort het hieronder:

Luister hieronder naar 'De Echte Vent':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan de Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie