Programma

James Bond-première verplaatst vanwege coronavirus

  1. Nieuwschevron right
  2. James Bond-première verplaatst vanwege coronavirus

De première van de nieuwe James Bond film is uitgesteld vanwege het coronavirus. Gijs belt met de grootste Bond-kenner van ons land, Jasper Hartog.

De film is wereldwijd uitgesteld, maar specifiek in Nederland is de première verplaatst van 2 april naar 12 november 2020. In Gijs 2.0 legt Jasper Hartog uit waarom het coronavirus voor uitstel heeft gezorgd: "Grote delen van de wereld hebben te maken met corona. De Aziatische tour van de film was vanwege de verspreiding van het virus al afgezegd." Azië omvat een heel groot gedeelte van de filmmarkt. Vanwege het virus zijn veel bioscopen gesloten en een gesloten bioscoop brengt geen geld in het laadje.

Uitstel

De nieuwe James Bond zou eigenlijk uitkomen in november 2019, maar werd vervolgens verplaatst naar 14 februari. "Dat kwam in eerste instantie doordat de regisseur opstapte, maar heeft vooral te maken met dat er andere blockbusterfilms op de stapel staan, waaronder Wonder Woman 2 en The Fast and The Furious. Het is niet voor niets dat deze grote films strategisch worden ingepland. Er moet ruimte zijn voor een James Bond film." Er is uiteindelijk gekozen voor november 2020, en volgens Jasper blijft het hierbij.

Promotie

Alle bioscopen die al maandenlang bezig zijn met het promoten van de film, moeten dit nu op een lager pitje zetten. "Ze moeten het materiaal op de een of andere manier bewaren tot na de zomer wanneer de promotie weer op gang moet komen. We zijn nu al zo lekker gemaakt, en moeten opnieuw lekker gemaakt worden." Wat Jasper gaat doen tot en met november? Hij gaat proberen een kopietje te scoren. "Ik weet dat het illegaal is, maar als ik hem opgestuurd krijg, kan ik er zelf niks aan doen", zegt hij lachend.

Is het coronavirus een James Bond stunt? Beluister het hieronder:

James Bond gevloerd door Coronavirus: wat betekent dit?

Gijs 2.0

Je hoort Gijs Staverman iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie