Programma

Jan-Willem Start Op woensdag live vanaf de ijsbaan

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op woensdag live vanaf de ijsbaan

Jan-Willem en Jeroen maken hun ochtendshow woensdag live vanaf de ijsbaan. Dat besloten ze vanmorgen spontaan nadat Veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls vertelde dat ijsbanen gewoon open mogen.

Het winterse weer zorgt normaal gesproken voor veel sport- en spelplezier in de sneeuw en op het ijs. Met de huidige coronamaatregelen is het allemaal net even anders. Toch mogen de ijsbanen volgens Hubert Bruls gewoon open. "Je kunt het het beste vergelijken met als je de natuur in gaat, het park in loopt of buiten met z'n tweeën aan het sporten bent. Dat mag allemaal. Eigenlijk heb je dezelfde soort aanwijzingen of beperkingen als wanneer je gewoon buiten zou gaan sporten of wandelen in de natuur. Dat geldt ook voor het schaatsen", legt Bruls uit.

Jan-Willem en Jeroen gaan het ijs op

Dat gegeven bracht Jan-Willem meteen op een fris idee. "Vorige week tijdens het winnen van die Gouden RadioRing werd mij gevraagd: 'Wat mis je nou het meest tijdens de coronaperiode?'. Toen zei ik: 'Ik zou heel graag weer naar buiten willen met het programma", vertelt hij.

En dus grijpt Jan-Willem nu gelijk zijn kans en glijdt hij op 10 februari richting de ijsbaan om daar met Jeroen de ochtendshow te maken. RTL-weervrouw Marjon de Hond voorspelt alvast Siberische taferelen voor a.s. woensdag. "Het wordt wel echt bar jongens, komend weekend. Als die sneeuw blijft liggen, kun je volgende week misschien wel minimumtemperaturen gaan halen van -15 of -20 graden", aldus Marjon.

Je hoort Jan-Willem Start Op vanaf de ijsbaan op woensdag 10 februari van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Annemieke van der Togt / BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie