Programma

Edwin Evers over het einde van Evers Staat Op in 30 MINUTEN RAUW

  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Evers over het einde van Evers Staat Op in 30 MINUTEN RAUW

Het nieuwe seizoen 30 MINUTEN RAUW wordt afgetrapt met Edwin Evers! Ruud gaat als gewoonlijk een halfuur het gesprek aan met zijn gast. Dit keer over het einde van Evers Staat Op, de muziek én de liefde.

Na 21 jaar Evers Staat Op besloot Edwin er in 2018 een punt achter te zetten. Maar wat daarna? De volle focus op muziek. Naast zijn Edwin Evers Band wilde hij ook met eigen muziek aan de slag. Zijn eerste soloalbum Tijd ligt klaar op de planken en afgelopen oktober primeurde Evers de eerste single van de plaat bij Jan-Willem Start Op.

'Ik wil vanavond nog die voetbalwedstrijd kijken'

Zo'n keuze maken gebeurt niet in een nacht, de twijfel is er volgens Evers langzaam ingeslopen. "Het had niet zozeer met het werk te maken, maar wel met het leven. Dat je op een gegeven moment beseft 'ik wil vanavond nog die voetbalwedstrijd kijken'. Gewoon hele simpele dingen. [...] Eigenlijk, als je daarover nadenkt, weet je dat het antwoord binnen handbereik is." In plaats van het succes van Evers Staat Op nog een aantal jaar door te laten sluimeren, stopte Edwin op zijn hoogtepunt. "Ik kijk voor de rest van mijn leven op een waanzinnige manier terug op die tijd die ik gehad heb ik de ochtend", vertelt hij.

De allermooiste radiotijd

In 30 MINUTEN RAUW vertelt Evers ook over zijn favoriete tijd bij de radio: "Als ik nu terugkijk was de Veronica tijd heel bijzonder. Ik wilde natuurlijk graag bij de radio, en toen ik jong was, was Radio Veronica met Jeroen van Inkel, Adam Curry, Erik de Zwart en Lex Harding hét radio walhalla. [...] Als jongetje uit het Oosten van het land krijg je te horen 'daar kom je nooit tussen, dat kan je vergeten' en opeens zat ik daar. Was ik 19 of 20, samen met Jeroen of Lex."

Keert Evers ooit nog terug op de radio? Wat heeft hij te vertellen over zijn liefdesleven en van wie houdt hij het allermeest? Luister hieronder een nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW.

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Edwin Evers (S07)

Hoe te beluisteren?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in onze gratis NPO Radio 2 app en via je favoriete podcastplatform. Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

De Wild in De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie