Programma

Bijna weggegooide hit: 'Friday I'm In Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna weggegooide hit: 'Friday I'm In Love'

Sommige hits waren bijna in de vergetelheid verdwenen of zelfs nooit opgenomen. Robert Smith van The Cure had zo zijn twijfels over 'Friday I'm In Love'.

Is het nou van mij?

Wanneer Robert Smith 'Friday I'm In Love' aan het schrijven is, weet hij niet zo goed wat hij ermee aan moet vangen. Hij denkt namelijk dat hij de melodielijn en de akkoorden per ongeluk heeft gejat van een ander liedje. Hij weet alleen niet welke. Het lijkt hem daarom geen goed idee het uit te brengen.

Een rondje bellen

Toch weet Robert Smith dat hij goud in handen heeft met 'Friday I'm In Love', maar hij kan er maar niet op komen waar hij de melodie eerder heeft gehoord. De zanger van The Cure belt iedereen die hij kent met verstand van muziek, maar niemand kan hem verder helpen. Zal hij het dan toch echt zelf bedacht hebben?

Hij weet het nog steeds niet

Omdat niemand blijkbaar weet waar 'Friday I'm In Love' op lijkt, besluit hij het maar op de gok uit te brengen, in de hoop dat niemand achteraf gaat claimen het geschreven te hebben. We zijn inmiddels 25 jaar verder en nog niemand heeft zich gemeld. Overigens vindt Smith het zelf niet zo'n leuk liedje omdat het zo eenvoudig is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie