Programma

Caroline Corr: verbijsterend accuraat, origineel en gedisciplineerd op de drums

  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline Corr: verbijsterend accuraat, origineel en gedisciplineerd op de drums

Elke week eert Emmely in Het Gouden Trommelvlies een legendarische drummer. Deze week is dat drumster Caroline Corr van The Corrs.

Zussen Sharon, Andrea en Caroline en hun broer Jim Corr brachten in 1995 hun eerste album uit, maar de Ierse familie brak pas in 1999 internationaal door met hun album Unplugged. Achter haar Yamaha drumkit zat daar Caroline Corr. Muziek stroomt door het bloed van ieder lid van de familie Corr en bij Caroline uit zich dat vooral op alles wat met percussie te maken heeft.

Geen lelijk groot ego

Caroline had nog maar net tien drumlessen gehad toen The Corrs plotseling internationaal doorbraken. "Ze moesten gelijk touren en het werd zinken of zwemmen voor Caroline. Maar het werd glorieus zwemmen, want haar drumtechnieken worden stabiel, betrouwbaar en super on-the-spot genoemd," vertelt Emmely. Niet iedereen was erover te spreken en ze heeft best wat kritiek te verduren gehad, maar de belangrijkste muziekcritici zeggen iets anders. Emmely vertelt hierover dat maar weinig drummers écht in dienst staan van de muziek van de band: "Caroline is verbijsterend accuraat, altijd origineel en extreem gedisciplineerd. Daarnaast heeft ze geen last van een lelijk groot ego en haar collega’s beweren dat ze daardoor de allerbeste muzikale keuzes maakt."

The Corrs zijn al een tijd niet meer actief, maar Caroline plaatste recentelijk een interessante Instagrampost. Check het fragment hieronder om erachter te komen wat ze heeft geplaatst:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie