Programma

Bert in hartenkretenauto

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert in hartenkretenauto

Tijdens de Alpe d'HuZes op donderdag 4 juni rijdt Bert Kranenbarg in de 'Hartenkretenauto' achter het peloton fietsers aan.

Tiende keer

Alpe d’HuZes wordt op donderdag 4 juni voor de tiende keer gehouden. Op deze dag beklimmen zo'n vijfduizend deelnemers zes keer de Alpe d'Huez. Velen van hen strijden op hun racefiets, maar ook wandelaars en hardlopers gaan de uitdaging aan.

Bijzonder gemotiveerd

Geen makkelijke opgave, maar de duizenden deelnemers zijn dan ook bijzonder gemotiveerd. Zij verleggen donderdag 4 juni hun grenzen voor dierbaren die overleden zijn aan kanker, of bekenden die op dit moment nog vechten tegen deze ziekte.

Hartenkretenauto

Bert Kranenbarg doet sinds 2007 verslag van dit evenement, en heeft de Alpe d'HuZes dan ook in zijn hart gesloten. Dit jaar zal hij opnieuw verslag doen op NPO Radio 2 van de indrukwekkende verhalen. Hij doet dat op een bijzonder hartelijke manier. Tijdens de allerlaatste beklimming van die dag, zal de DJ namelijk in de 'Hartenkretenauto' achter het peloton fietsers aanrijden.

Namen van mensen die niet naar boven kunnen

Deze bijzondere auto staat op dat moment vol met namen van mensen die niet naar boven kunnen, maar van wie anderen graag zouden willen dat dat wel mogelijk was. Deze 'Hartenkretenauto' is er dit jaar voor het eerst, omdat het de jubileum-editie van de Alpe d’HuZes is. Mensen kunnen ook online op de auto schrijven via deze link. Voor een donatie van zes euro zorgt Bert ervoor dat je tekst op de auto komt.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over dit bijzondere event!

Alpe 'd HuZes 2015
donderdag 4 juni

Ster advertentie
Ster advertentie