Programma

Lindsey Buckingham kondigt eerste solotournee aan na hartoperatie

  1. Nieuwschevron right
  2. Lindsey Buckingham kondigt eerste solotournee aan na hartoperatie

In 2019 werd Buckingham gedwongen zijn tour te annuleren na een openhartoperatie. Gelukkig kan hij nu weer het podium betreden!

Na een hartaanval en vervolgens een open hartoperatie in februari moest zijn vrouw helaas melden dat de voormalige Fleetwood Mac-gitarist 'stembandschade' had opgelopen na de operatie en dat al zijn komende tourdata werden uitgesteld. Zijn vrouw gaf destijds aan: "Elke dag is hij sterker dan de vorige. Terwijl hij en zijn hart het goed doen, resulteerde de operatie in stembandschade. Hoewel het onduidelijk is of de schade blijvend is, hopen we dat dit niet het geval is."

Stressvol en moeilijk jaar

“Het afgelopen jaar was voor ons gezin op zijn zachtst gezegd een zeer stressvol en moeilijk jaar, maar ondanks dit alles overtreft onze dankbaarheid voor het leven alle obstakels waarmee we op dit moment te maken hebben gehad. We voelen ons zo gelukkig dat hij leeft. Hij ook. Hij kijkt uit naar herstel en zet dit achter zich", aldus in een statement van zijn vrouw. Nu lijkt de gitarist en songwriter weer helemaal de oude te zijn, want hij heeft zijn terugkeer aangekondigd met een 12-daagse VS-tour. De muzikant zal onder meer optreden in Las Vegas en Memphis.

Fleetwood Mac

Zanger en gitarist Lindsey Buckingham werd in april 2018 ontslagen uit de band. Fleetwood Mac besloot verder te touren met gitarist Mike Campbell van Tom Petty And The Heartbreakers en Neil Finn van Crowded House. Begin dit jaar werd een terugkeer definitief uitgesloten. In het interview vertelt Mick Fleetwood dat er Fleetwood Mac altijd een vreemde eend in de bijt is geweest. "We zijn nu heel toegewijd aan Neil en Mike. De terugkeer van Lindsey is geen punt van discussie, dus daar moet ik 'nee' op antwoorden." Volgens hem is er geen situatie mogelijk waarin Lindsey weer zou kunnen terugkeren in de band. Het is altijd al een drama geweest rondom de formatie de band en nu, 50 jaar later, is die storm nog steeds niet gaan liggen. "Neil en Mike hebben veel respect voor Lindsey. De situatie is nooit een geheim geweest, we waren niet gelukkig. Daarom gingen we uit elkaar." Stevie Nicks noemde later nog als reden van zijn vertrek dat Lindsey teveel tijd in zijn solowerk wilde steken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie