Programma
AVROTROS

Stef Bos viert zijn nieuwe album Bitterlief

foto: Stef Bos - Bitterlief
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Bos viert zijn nieuwe album Bitterlief

Stef Bos is Prominent te gast bij Annemiekes A-Lunch. Zijn nieuwe album Bitterlief is net verschenen en Stef zit middenin de repetities voor een grote tour. Bij Annemieke vertelt hij er meer over.

Bitterlief

Bitterlief is een Afrikaanse manier om te zeggen: "Ik houd zielsveel van je." Niet op een cheezy Disney manier, maar op een manier waarop je het zegt tegen iemand met wie je al jarenlang samen bent, zoals Stef bij zijn Zuid-Afrikaanse vrouw Varenka Paschke, met wie hij inmiddels 15 jaar getrouwd is.

Stef Bos hoorde een enorm vervelend liefdesliedje op de Afrikaanse radio, waarna zijn vrouw tegen ‘m zei: "Doe jij het maar beter." Toen ontstond het liedje Bitterlief, waar volgens Stef echt alles in zit.

"Allez, da trekt op geen kloten"

Bitterlief is het 19e studioalbum van Stef, maar voor deze plaat heeft hij een hele andere manier van werken toegepast: "Af en toe moet je gewoontes doorbreken, want anders is de lol ervan af", aldus de zanger. Voor dit album heeft hij voor het eerst sinds Boudewijn de Groot na 25 jaar weer met een producer gewerkt, de Belgische Jo Francken. Ook hij was streng voor Stef: "Allez, ga toch maar eens aan die tekst werken, want da trekt op geen kloten." Wel allemaal met liefde, en met een mooie plaat als eindresultaat:

Stef Bos viert zijn nieuwe album Bitterlief

Video niet beschikbaar

Annemiekes A-Lunch

Annemiekes A-Lunch beluister je iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00u op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie