Programma

Drummer Jefferson Airplane verongelukt

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummer Jefferson Airplane verongelukt

Joey Covington, drummer van de rockband Jefferson Airplane, is op 67-jarige leeftijd omgekomen bij een auto-ongeluk.

Autogordel

De drummer reed met zijn auto in Palm Springs, Californië tegen een muur langs de kant van de weg. Hij droeg geen autogordel, wat hem zijn leven kostte. Na een reanimatiepoging werd Covington ter plekke doodverklaard.

Hot Tuna

Samen met Jefferson Airplane-bandleden Jack Casady, Jorma Kaukonen en Paul Kantner richtte Covington in 1969 de blues-rockband Hot Tuna op. In datzelfde jaar verzorgde hij de drums voor het Jefferson Airplane album Volunteers, en een jaar later werd hij een volwaardig lid van de band na het vertrek van drummer Spencer Dryden.

Jefferson Airplane

Covington liet in 1971 een andere kant van zichzelf horen, toen hij voor de laatste grote Jefferson Airplane-hit ‘Pretty As You Feel’ de tekst en zang verzorgde. Ook schreef hij de tekst van het nummer ‘Long John Silver’. Zijn solocarrière startte hij in 1972 met het album Fat Fandango, maar drummer keerde in de daarop volgende jaren nog regelmatig terug bij Jefferson Airplane.

Jefferson Starship

Zo schreef hij in 1976, toen de band inmiddels zijn naam had veranderd naar Jefferson Starship, het nummer ‘With Your Love’. Hiermee scoorde de tweede incarnatie van de groep een hit in de VS, waar de single binnenkwam op de twaalfde plek in de hitlijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie