Programma

Bruce Springsteen en Eddie Vedder coveren AC/DCs 'Highway To Hell'

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen en Eddie Vedder coveren AC/DCs 'Highway To Hell'

Tegenwoordig kunnen we alleen maar dromen van optredens als deze, letterlijk. Concerten zitten er voorlopig niet in. Daarom nemen we je mee terug in de tijd naar deze legendarische zeven minuten uit de muziekgeschiedenis.

Tijdens een optreden van Bruce Springsteen in het Brisbane Entertainment Centre in Australië in 2014 besluit hij in het repertoire van AC/DC te duiken. Dit doet hij echter niet alleen: hij krijgt hulp van Pearl Jam-frontman Eddie Vedder. Bruce zet echter nóg een troef in, namelijk Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello. Samen serveren ze een snoeiharde versie van 'Highway To Hell'.

Zij aan zij

Of dit het beste optreden ooit is? Waarschijnlijk niet. Maar je kan niet anders dan genieten van hoe The Boss en Eddie Vedder samen op het podium staan alsof ze goede broers van elkaar zijn. Daar kunnen Noel en Liam Gallagher nog een puntje aan zuigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook legendarisch

Naast een cover van AC/DC speelt Springsteen ook een nummer Bee Gees. En dan wel de zes minuten durende versie van hun grote hit 'Stayin' Alive' uit de speelfilm Saturday Night Fever. Tijdens dit nummer geen special guest, maar The Boss wordt wel oud en vertrouwd bijgestaan door zijn eigen achtergrondkoor en The E Street Band. Je checkt het optreden hier.

Bruce Springsteen in de Top 2000

Bruce is een grote speler in de Top 2000. In 2019 staat hij maar liefst 24 keer in de lijst der lijsten. Benieuwd welke nummers op welke plek staan en hoe ze door de jaren heen omhoog en omlaag zijn gestemd? Neem dan eens een kijkje in de statistieken van de Top 2000.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie