Programma

Legendarisch Live: Ramses Shaffy

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: Ramses Shaffy

Op 1 december 2009 overlijdt Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd. We blikken terug op zijn muzikale nalatenschap met een ontroerende scène uit de bekroonde documentaire Ramses.

Pure emotie

In september 2002 wordt de documentaire Ramses uitgebracht. Ramses Shaffy is op dat moment 69 jaar oud. De Amsterdamse chansonnier opent de film achter de piano. "Ik ga een geheim verklappen. Als ik piano speel of een hele avond voor mensen ga maken, dan wil ik heel graag dat het stil is. En dat creeër ik meestal met één toon", vertelt Ramses waarna hij de desbetreffende zware toon aanslaat. Aan diezelfde piano zet de zanger het nummer ''t Is Stil In Amsterdam' in, afkomstig is van zijn album Ramses II​. In het lied bezingt Shaffy op ontroerende wijze de eenzaamheid. De emotie die de zanger ruim veertig jaar daarvoor in het nummer stopt, is tijdens zijn vertolking aan de piano weer voelbaar. Het levert een iconische en legendarische scène op.

Bekijk hier de bijzondere video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Vanaf 1 t/m 7 december kan je weer stemmen voor de Top 2000. De lijst is van 25 t/m 31 december te horen op NPO Radio 2.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie