Programma

Wie is... St. Germain?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... St. Germain?

Misschien heb je St. Germain zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie of wat het is. We stellen hem aan je voor.

Naam: Ludovico Navarre
Geboren: 1973 in Saint-Germain-en-Laye
Beroep: Muzikant

Wie is St. Germain?

St. Germain is één van de diverse pseudoniemen van de Franse muzikant Ludovico Navarre. Hij brengt sinds zijn achttiende houseplaten uit, waarvan eentje met zijn platenbaas Laurent Garnier, een gerespecteerde house-dj. Navarre is één van de eerste Franse producers van acidhouse en vanaf 1993 brengt hij zijn rustigere deephousenummers met jazzinvloeden uit onder de naam St. Germain, een verwijzing naar zijn woonplaats. St. Germains debuutalbum Boulevard verschijnt in 1995. Hij verkoopt er een miljoen exemplaren van.

Waar kennen we hem van?

Het album Boulevard is een groot succes en staat enkel in Nederland in de top 10 van de albumlijst. De opvolger van Boulevard verschijnt vijf jaar later bij platenfirma Blue Note Records, vermaard om zijn goede jazzplaten. Dit album, Tourist, bereikt de derde positie in de Nederlandse albumlijst en is eveneens een groot succes in Nieuw-Zeeland en diverse andere Europese landen. Het bekendste nummer op Tourist is 'Rose Rouge', een mash-up van Dave Brubecks jazzhit 'Take Five' met 'Woman Of The Ghetto' van Marlena Shaw.

Waarom staat hij op North Sea Jazz?

Als de bovenstaande bijschrijving van wie St. Germain is nog niet genoeg uiteenzet waarom de Fransman op North Sea Jazz thuishoort, dan is zijn vorig jaar verschenen, titelloze derde album alsnog een goed argument. De plaat is een logische voortzetting van het zestien jaar oude Tourist en een zeldzame kans om St. Germain live aan het werk te zien. Het derde album van St. Germain neigt zelfs nog iets meer naar blues dan zijn voorgangers, getuige de singles 'Real Blues' en 'Sittin' Here', met de vocalen van bluesman Lightnin' Hopkins.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

St. Germain is op zaterdag 9 juli te zien op North Sea Jazz in de Maas-zaal, van 19.15 uur tot 20.30 uur.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie