Programma

Ruud maakte voor KWF speciale serie 30 MINUTEN RAUW met zwart randje

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud maakte voor KWF speciale serie 30 MINUTEN RAUW met zwart randje

Speciaal voor de KWF Collecteweek heeft Ruud een extra serie 30 MINUTEN RAUW gemaakt, maar dan met een zwart randje: 30 MINUTEN ROUW. In de afleveringen spreekt hij met BN'ers die een dierbare zijn verloren aan kanker.

Ruud ging het gesprek aan met collega Wouter van der Goes, Femke van der Laan, Roelof Hemmen en Simon Keizer.

Wouter van der Goes: 'Ik zou mijn vader vertellen dat ik hem mis'

Wouter verloor in 2015 zijn vader aan kanker. Hij vertelt over hun laatste gesprek, een heftige ervaring tijdens het collecteren voor KWF en over de muziek die hem aan zijn vader doet denken.

30 MINUTEN ROUW met Wouter van der Goes - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Roelof Hemmen tegen overleden vrouw: 'Heb ik het goed gedaan?'

Roelof verloor tien jaar geleden zijn vrouw aan kanker. Hoe is het om je geliefde zo lang te zien lijden en na haar overlijden opnieuw verliefd te worden? Roelof vertelt er open over.

30 MINUTEN ROUW met Roelof Hemmen - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Femke over het overlijden van haar man Eberhard van der Laan

In deze aflevering van 30 MINUTEN ROUW gaat Ruud het gesprek aan met de weduwe van Amsterdams burgermeester Eberhard. Op 5 oktober 2017 overlijdt hij op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Femke vertelt over hun ontmoeting, maar ook over hun emotionele afscheid.

30 MINUTEN ROUW met Femke van der Laan - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

Simon Keizer: 'Eerste single 'Steeds Weer' gaat over overleden vader'

Simon vertelt over het overlijden van zijn vader, Klaas Keizer, wat hem overkwam toen hij vijftien jaar oud was. Ruud voert een indrukwekkend gesprek met Simon over het moment dat hij hoorde dat zijn vader ziek was en over hoe het was om zijn vader te verliezen.

30 MINUTEN ROUW met Simon Keizer - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN ROUW

De speciale reeks 30 MINUTEN ROUW, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, is vanaf maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september te beluisteren via de feed van 30 MINUTEN RAUW in Apple Podcast/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 1 app.

NPO RADIO 2 COLLECTE DRIVE-IN

De NPO Radio 2 Collecte Drive-in begint maandag 31 augustus om 12.00 uur en duurt tot en met vrijdag 4 september 16.00 uur. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen op onze speciale actiepagina.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie