Programma

Bart Arens maakt podcast met Guus Meeuwis

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart Arens maakt podcast met Guus Meeuwis

Bart Arens is samen met Guus Meeuwis en pianist en liedjesschrijver Jan-Willem Rozenboom de studio ingedoken om één van Guus' grootste hits 'Brabant' te ontleden. Het uitgebreide gesprek is nu ook als podcast te beluisteren!

De korte video van het gesprek heb je misschien al eens gezien op ons YouTube-kanaal, maar het uitgebreide gesprek is nu dus te beluisteren als podcast. Er is namelijk genoeg te vertellen over 'Brabant'.

Officieuze volkslied

Voor veel mensen is de track namelijk het officieuze volkslied van de provincie Brabant, tijdens concerten deinst iedereen (uit welke provincie dan ook) van links naar rechts met een biertje in de hand mee en de hit is niet meer weg te denken uit de hoogste regionen van de Top 2000. En toch heeft het nummer nooit heel hoog in de hitlijsten gestaan.

Samen met zijn vaste componist Jan-Willem Rozenboom vertelt Guus ons hoe het nummer ontstaan is en worden de verschillende secties in de track stukje voor stukje onder de loep genomen. Inclusief de befaamde circusroffel!

Beluister onze podcasts nu op Spotify:

Je vindt de Classic Track podcast met Guus Meeuwis ook op iTunes, Stitcher of gebruik onze gratis app.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #7 over 'Brabant':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Barts Classic Track NL

In Barts Classic Track NL, de Nederlandse spinoff van Barts Classic Tracks, bespreekt Bart samen met de artiest in kwestie hoe een nummer tot stand is gekomen en is opgebouwd. In de Wisseloord Studio's ontleden ze samen laagje voor laagje parels uit de Nederlandse muziekscene.

Meer Classic Track video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina, in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL en in de YouTube-playlist Barts Classic Tracks.

Ster advertentie
Ster advertentie