Programma

Is Floor Jansen ooit van plan om uit Nightwish te stappen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is Floor Jansen ooit van plan om uit Nightwish te stappen?

De zangeres van Nightwish brak solo door in Nederland na een optreden in Beste Zangers. De wereldster kwam langs bij Rob Stenders om op te treden.

Floor zingt in Finse metalband Nightwish, is getrouwd met de drummer van Zweedse band Sabaton en besloot voor het gemak maar naar Zweden te emigeren. Ondertussen reist ze op en neer naar Nederland en is ze ook nog eens moeder van een dochter. Een druk leven, zou je zeggen. Zeker met haar tour die eraan zit te komen.

Van metal naar Beste Zangers

Ze begon in 1999 haar carrière op de Rockacademie, waar zij samen met Danny Vera in de klas zat, om vervolgens internationaal door te breken als zangeres van Nightwish. In Nederland werd ze pas écht bekend bij het grote publiek met haar optreden in Beste Zangers. Hoe is die omschakeling van stijlen geweest? "Tijdens de Rockacademie zijn heel veel stijlen de revue gepasseerd", vertelt Floor. "Ik heb het altijd leuk gevonden om verschillende dingen te doen. Ik ben thuis in de metal wereld en ik stap nu een andere wereld binnen. Ik vind het voor mezelf heel belangrijk dat ik trouw blijf aan wat ik doe en mooi vind. Maar ik kan me wel voorstellen dat metalfans het misschien niet interessant vinden wat ik nu doe.”

Tijdens haar tour wil ze daarom beide werelden combineren. "Het lijkt me dus leuk om iets te doen wat voor iedereen leuk is. Ik ga liedjes van Beste Zangers de revue laten passeren, maar duik ook meer mijn geschiedenis is. Niet alleen keihard, maar ook juist wat rustiger, zodat mensen niet van hun theaterstoel geblazen worden."

Exit Nightwish

Aangezien Floor nu meer soloaandacht krijgt dan ooit, vraagt Rob zich af of ze er wel eens over nadenkt om uit Nightwish te stappen. En wat vinden haar bandleden zelf van het solosucces van Floor? “Ze gunnen het me van harte, dat vind ik heel leuk. Er gebeuren dingen in Nederland die voor hun niet mogelijk zijn om te doen. Ze kunnen hun best doen, maar van mij komen ze nooit meer af. Ik blijf.”

Songfestival 2020?

Na een optreden in Beste Zangers zou een deelname aan het Eurovisie Songfestival niet geheel uit de lucht komen vallen. Haar fans staan er in ieder geval achter, maar hoe denkt Floor hier zelf over? “Ik vind het boven alles heel leuk dat mensen mij hiervoor in aanmerking zien komen en dat ik dan het land zou mogen representeren. Maar ik heb het al zo druk, het Songfestival is super intensief, dus voor nu is het een nee. Er gaat vast dit jaar iemand keihard winnen in Nederland!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Winner' live bij Stenders

Natuurlijk verliet Floor de studio niet zonder nog een nummer te zingen. Ze koos voor 'Winner', het nummer dat ze live zong tijdens Beste Zangers voor Tim Akkerman. De oud-leadzanger van DI-RECT schreef dit nummer voor zijn gehandicapte broer. "Hij wilde hiermee zeggen: 'Jij bent gewoon een winner'", vertelt Floor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie