Programma

Bob Marley krijgt musical over zijn leven

  1. Nieuwschevron right
  2. Bob Marley krijgt musical over zijn leven

Een musical geïnspireerd op het leven en de muziek van reggae-legende Bob Marley is onderweg. In 2021 gaat de musical in première in Londen.

Om precies te zijn zal Get Up, Stand Up! op 6 februari, tevens de geboortdag van Marley, voor het eerst te zien zijn in het Lyric Theater in Londen.

Reis naar roem

De musical gaat over Marley's reis naar roem. Natuurlijk komen ook klassiekers als ‘Three Little Birds’ en ‘No Woman No Cry’ langs. De hoofdrol van Bob Marley wordt gespeeld door Arinzé Kene. In een interview vertelt hij dat hij zich vereerd voelt om deze rol op zich te nemen. “Het is een eer, niet alleen om zijn verhaal verder te verspreiden, maar ook om hem ‘echt te zijn’ voor een tijdje.” De acteur is zelf ook opgegroeid met Marley’s muziek en het was een rolmodel voor hem tijdens zijn jeugd.

De dochter van Bob Marley, Cedella, is blij dat er een musical ter ere van haar vader komt: “De muziek van onze vader betekent zoveel voor mensen over de hele wereld. We zijn enthousiast dat we zijn fans en nieuwe fans deze musical kunnen bieden. Onze vader zou trots zijn met deze musical als nalatenschap.”

Of de musical ook in Nederlandse theaterzalen te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bob Marley in de Top 2000

Marley betekent nog steeds ieder jaar veel voor de Top 2000. Zo stond hij er ook in 2019 weer acht keer in, waaronder zijn hoogste notering 'Three Little Birds' op plaats 201. Benieuwd de hits van Bob Marley het door de jaren heen hebben gedaan in de lijst der lijsten? Check het hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie