Programma
BNNVARA

Erik Dijkstra over wereldtitel Max Verstappen: ‘Er was geen touw aan vast te knopen’

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Erik Dijkstra over wereldtitel Max Verstappen: ‘Er was geen touw aan vast te knopen’

Het was weer een roerig sportweekend, na de overwinning van Max Verstappen afgelopen zondag ontstond twijfel over het behalen van de titel. Jan-Willem belt tijdens Jan-Willem Start Op met sportjournalist Erik Dijkstra, hij legt uit wat er nou allemaal gebeurd is in Japan.

Er was dit weekend veel verwarring na de overwinning van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan. Na een uitgestelde race door slecht weer was het niet duidelijk of de volledige punten zouden worden uitgedeeld. Nadat iedereen wat anders zei, kwam uiteindelijk het nieuws naar buiten: Max Verstappen had genoeg punten bij elkaar gereden en is voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen.

Onrustige wedstrijd

“We gaan het zo over Max hebben, maar nu eerst over die race", begint Erik. "Die race werd eindeloos uitgesteld vanwege de regen. Dan ontstaat er op een gegeven moment een situatie dat er een auto is gecrasht en moeten die gasten dus om die kapotte auto heenrijden. Er bleek toen nog een tractor op de baan te staan om die auto weg te halen. Ik dacht nog even: is dit een Japans boerenprotest, maar er stond echt een tractor op de baan. De Franse coureur Pierre Gasly kookte van woede, die zag ineens die tractor voorbijkomen. Hij riep over de boardradio: 'Unacceptable, after what happened!’ Hij verwees hier naar de Franse coureur Jules Bianchi die in 2015 overleed door een ongeluk met een shovel op dat zelfde circuit", legt Erik uit.

Wereldkampioen?!

"Maar dan nu over Max, daar was al helemaal geen touw meer aan vast te knopen", zegt Erik. "Max kwam uit de auto, die dacht: ik heb de Grand Prix gewonnen, hoeveel punten krijg ik nou? Uiteindelijk kreeg hij pas op het podium van oud Formule 1-coureur Jenson Button te horen: ‘Ja, je bent wel wereldkampioen’. Nu zijn er mensen die zich afvragen of dit wel een mooie manier is om wereldkampioen te worden. Voor mensen die sporten op het allerhoogste niveau, zoals Max Verstappen, maakt dat je niks uit. Dan ben je gewoon opgelucht dat het binnen is, je bent wereldkampioen en je hoeft niet nog een paar weken te wachten, dat is heerlijk.”

Naast de overwinning van Max Verstappen vertelt Erik Dijkstra ook over de bokswedstrijd tussen Badr Hari en Alistair Overeem afgelopen zaterdag. Benieuwd wat hij daarover te zeggen heeft? Luister het fragment hieronder.

Jan-Willem Start Op

Jan-Willem Start Op hoor je iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie