Programma

Ferry Maat presenteert Soulshow op NPO Radio 2 tijdens '80s Achtdaagse

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ferry Maat presenteert Soulshow op NPO Radio 2 tijdens '80s Achtdaagse

Ter gelegenheid van de '80s Achtdaagse keerde de Soulshow van Ferry Maat eenmalig terug op de radio. Luister de uitzending hier terug!

Het idee kwam van Wouter van der Goes, die een uur van zijn eigen programma afstaat zodat Ferry helemaal zijn gang kan gaan. "Als er één radioprogramma kenmerkend was voor de '80s, dan is het wel de Soulshow”, zegt Wouter. "Het programma is bepalend geweest voor de soundtrack van mijn leven en mijn uiteindelijke muzieksmaak. En dat geldt voor veel mensen van mijn generatie. De muziek die Ferry op donderdagavond draaide op Hilversum 3 was ook meteen de muziek die je op zaterdag in de discotheek hoorde."

Luister terug

Op donderdagavond was het om 19:00 uur - net als vanouds - tijd voor de Soulshow tijdens de '80s Achtdaagse. Luister de uitzending hier terug!

Opgenomen op Bonaire

Wouter en Maat hebben de eenmalige Soulshow opgenomen op Bonaire, waar Maat al een aantal jaar woont. Vanaf het eiland zond hij ook al regelmatig 'soulshows' uit via zijn eigen website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Soulshow

De Soulshow begon in 1974 op Radio Noordzee. Ferry Maat was daarmee een van de eerste Nederlandse dj’s die vooral Amerikaanse soul naar Nederland haalde. Tot dat moment was deze muziekstroming zo goed als niet te horen op de radio. In de jaren zeventig en tachtig was het programma iedere donderdagavond te beluisteren op Hilversum 3. Maat ontving in 2006 een Gouden Harp voor zijn programma en zijn bijdrage aan de promotie van soulmuziek in Nederland.

'80s Achtdaagse op NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie