Programma

Dit is onze nieuwe dj Tannaz Hajeby: 'Ik ben een herrieschopper'

foto: Tannaz Hajeby
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is onze nieuwe dj Tannaz Hajeby: 'Ik ben een herrieschopper'

Tannaz Hajeby is van dinsdag tot en met vrijdag van 04.00 tot 06.00 uur te horen met Dit Is Tannaz (EO). We stellen haar graag even aan je voor.

Na zevenenhalf jaar bij FunX te hebben gewerkt, maakt de 28-jarige programmamaker Tannaz Hajeby de overstap naar NPO Radio 2. Iedere dinsdag tot en met vrijdag hoor je haar show in de vroege ochtend. “Het programma gaat Dit Is Tannaz heten, maar het gaat meer over luisteraars dan over mij”, vertelt ze enthousiast. “Ik hecht echt waarde aan de luisteraar. It’s all about you, not about me. Dat is de kern van wie ik ben als radiomaker. Dat is wat ik heel erg bij FunX heb laten horen en meeneem naar NPO Radio 2, want dat is mijn identiteit. Ik hou ervan mensen te leren kennen. Ik denk dat de luisteraars heel snel aan mij gaan wennen, want ik sta open voor alles. Als ik dingen verpruts, dan schaam ik mij daarvoor, maar dan vertel ik het wel, zodat we iets hebben wat we gezamenlijk kunnen delen.”

Geen typische radiovrouw

Tannaz weet al precies hoe haar nieuwe programma gaat klinken. “Het wordt heel positief. We hebben een leuk spel bedacht, heel veel muziek, inzoomen op de teksten van liedjes, maar er is ook ruimte om kritisch te zijn. Positief is fijn, maar soms wil je ergens iets over zeggen. Als iets mij raakt, emotioneel, dan ga ik dat niet verbergen, want dat is niet puur en niet transparant. Ik hoop radio te maken zoals die nog niet eerder op NPO Radio 2 is gemaakt. Ik ben niet een typische radiovrouw; ik ben een rebel. Dus dat wordt leuk. Ik sta bekend om het feit dat ik veel herrie kan schoppen. Ik zie er heel schattig uit. Dat betekent mijn naam ook in het Iraans: schattig meisje. Toen mijn moeder me in haar armen kreeg, gaf ze mij die naam, maar ik ben het tegenovergestelde gaan doen. Nee, geintje. Ik ben heel lief, maar ik hou wel van een beetje rellen. Ik ben ook niet op mijn mondje gevallen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

foto: Tannaz Hajeby

Tannaz achter de NPO Radio 2-microfoon

Fan van Miley Cyrus

Uiteraard is Tannaz een groot muziekliefhebber. Toen ze jonger was, was er één artiest die er specifiek bovenuit stak. “Ik was vroeger fan van Miley Cyrus”, biecht Tannaz op. “Ik vind haar nog steeds heel erg goed, maar wel op een meer bescheiden manier. Vroeger had ik echt posters aan de muur en wilde ik haar zijn. Ik had mijn haar ook zoals zij en kleurrijke kleding, omdat ik haar echt als voorbeeld zag. Ik kende al haar teksten. Nu vind ik haar muziek gewoon goed en daar blijft het bij. Maar eigenlijk vind ik alles qua muziek wel leuk.”

Vriendin waarbij je terechtkan

Dit Is Tannaz is een programma van de EO. “Ik ben een christelijke vrouw, maar wel in een modern jasje. Ik hou van foute humor en ik kan best wel onverwachts puntig uit de hoek komen. Ik ben niet een vrouw die heel voorzichtig is en ik denk dat dat de reden is dat de EO dacht: ‘Laten we maar gewoon een keer een risico nemen.’ Ik uit mijn mening, maar ik sta altijd open voor tegengeluid. Ik hou van inhoud en van muziek, maar ook van lekker slap ouwehoeren en lachen. Tegelijkertijd, als je je niet goed voelt, kun je ook naar mij komen. Ik ben een vriendin bij wie je als luisteraar voor allebei terechtkan. Ik ga ervoor zorgen dat als je er doorheen zit, dat je denkt: ‘Oh, het kan altijd erger dan mijn leven.’”

Luister hieronder naar de eerste uitzending van Dit Is Tannaz:

Dit is Tannaz

Ster advertentie
Ster advertentie