Programma

Master Henry Gibson en zijn onsterfelijke percussie geëerd in Het Gouden Trommelvlies

  1. Nieuwschevron right
  2. Master Henry Gibson en zijn onsterfelijke percussie geëerd in Het Gouden Trommelvlies

Deze week zet Emmely geen legendarische drummer, maar percussionist 'Master' Henry Gibson in het zonnetje in Het Gouden Trommelvlies.

Henry Gibson werd in 1942 geboren in Chicago. Op jonge leeftijd kreeg hij bongo's cadeau, om zijn altijd drummende handen bezig te houden. Met de bongo's reisde hij menig venue in Chicago af om op te treden. Zijn talent viel snel op en Henry kwam terecht bij het jazz ensemble Odell Brown and the Organizers. Daarnaast dook hij maar al te vaak muziekstudio's in, wat hem uiteindelijk in contact bracht met Donny Hathaway met wie hij op tournee ging. Het bracht hem ook zijn samenwerking met Curtis Mayfield, door wie hij op zo'n beetje iedere soulplaat te horen was. Hij zou op zo’n 1000 albums hebben meegespeeld.

Alles geven

"Op het podium is hij een man die alles geeft", vertelt Emmely. "Hij is ook anders dan andere drummers. Henry Gibson staat namelijk graag vooraan op het podium. Hij had er ook een hekel aan als het publiek te veel geluid maakte tijdens zijn optredens. Zodra hij de zaal weer muisstil had gekregen en de volledige aandacht had, ging hij door met zijn meeslepende manier van spelen."

Helaas is Henry Gibson er niet meer, maar zijn percussie is onsterfelijk. Luister hieronder naar Henry's meeslepende percussie.

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur op NPO Radio 2.

​Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie