Programma

'Hallelujah' covers

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hallelujah' covers

Leonard Cohens 'Hallelujah' kan verschillend ge

Leonard Cohen

Of wellicht zorgt het nummer voor ontspanning als je in de file staat onderweg naar de dierentuin of een woonboulevard, of misschien vind jij dit nummer wel ideaal tijdens het eieren schilderen. Waar en hoe je dit nummer ook beluistert, deze lijst met covers bevat voor ieder wat wils.

Pater verrast bruidspaar

Het filmpje met Pater Ray Kelly domineerde begin april de sociale media. De pater sprak op een wel heel bijzondere manier zijn zegen uit over een bruidspaar. Hij besloot zijn preek een muzikaal tintje te geven en zong zijn eigen versie van 'Hallelujah'.

Bono

In de versie van Bono herken je Cohens 'Hallelujah' bijna niet terug. de U2-zanger voegde heel wat elektronische effecten toe aan het nummer.

Stem van een engel

Kurt Nilsen won in 2003 de Noorse Idols, volgens de jury had de zanger het uiterlijk van een hobbit, maar de stem van een engel! Knappe verschijning of niet; Kurt Nilsens cover van 'Hallelujah' is prachtig.

Nick zonder Simon

Heel wat Nederlandse zangtalenten komen uit Volendam, zo ook Nick Schilder die normaal samen met Simon Keizer op het podium staat. Hier is hij echter solo te horen en ook in zijn eentje zorgt hij voor een kippenvelmoment.

Sysan Boyle

Susan Boyle deed mee aan de derde editie van Britain's Got Talent, Boyle verraste de jury met haar dijk van een stem.

Rockende draai

Jon Bon Jovi blijft met zijn versie van 'Hallelujah' dichtbij het origineel, maar geeft er toch een rockende draai aan a la Jon Bon Jovi.

Jeff Buckley

De Amerikaanse singer-songwriter Jeff Buckley haalde de 78e plek in de befaamde Top 2000 met zijn vertolking van 'Hallelujah'.

Lisa Lois

Deze zangeres van eigen bodem coverde 'Hallelujah' zo mooi, dat ook zij de Top 2000 wist te bereiken. Lisa Lois zong het nummer tijdens haar deelname aan X Factor, dit deed zij zo goed dat het lied een hit werd.

Leonoard Cohen

In totaal haalden drie artiesten de Top 2000 met 'Hallelujah', de enige die nog niet genoemd is, is de man die het nummer schreef; Leonard Cohen himself. Want hoeveel covers er ook gemaakt worden, uiteindelijk kan geen cover op tegen het origineel!

Welke 'Hallelujah' cover missen we nog?

Ster advertentie
Ster advertentie