Programma

Frank Boeijen schrijft 'Kronenburg Park' over oud-klasgenote

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Boeijen schrijft 'Kronenburg Park' over oud-klasgenote

Frank Boeijen viert op 27 november zijn 62e verjaardag. Goed moment om extra aandacht te besteden aan de hit 'Kronenburg Park'.

Wanneer Frank Boeijen in 1985 door de tippelzone van het Kronenburgerpark loopt, herkent hij een oud-klasgenootje. In een opwelling schrijft hij de tekst die hij in eerste instantie de titel 'In Ons Paradijs' geeft. In het nummer richt hij zich tot haar: "Ga die wereld uit, hou er mee op. Of stop in ieder geval met die heroïne." Boeijen vertelt in een interview voor NCRV Gids in 2015: "Uitermate triest. Het was een lief meisje." 'Kronenburg Park' klinkt beter en een lettergreep minder (KronenburgERpark) komt de zanger gewoon beter uit in zijn metrum. De meidengroep Mai Tai neemt de achtergrond vocalen voor zijn rekening. Het nummer is afkomstig van het album Foto Van Een Mooie Dag uit 1985.

Niet blij met succes

Het nummer staat uiteindelijk twaalf weken lang in de Top 40 en bereikt de zesde plaats. Het maakt de band populair, maar daar is zanger Frank Boeijen niet per se blij mee. In een interview met De Morgen in 2007 geeft hij aan: "Ik kwam erachter dat ik het succes waar ik zolang naar verlangd had eigenlijk niet wilde."

Luister hieronder naar 'Kronenburg Park' live in 1987:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2018 stond 'Kronenburg Park' op 225 in de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie