Programma

60 jaar Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. 60 jaar Songfestival

Het Eurovisie Songfestival viert dit jaar alweer haar zestigste verjaardag. Een goede reden voor Bart Arens om er even helemaal in te duiken.

Walk Along

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Wenen, vanwege de winst van de Oostenrijkse Conchita Wurst vorig jaar. Nederland komt op 19 mei als vierde land in actie tijdens de eerste halve finale. De finale is op 23 mei, nu hopen dat Traincha's (de artiestennaam van Trijntje Oosterhuis) 'Walk Along' goed genoeg is voor de winst. Volgens schrijver van 'Het Grote Songfestival Boek', Richard van de Crommert, maakt het nummer een goede kans. "Het heeft een sterk begin, maar er moet na anderhalve minuut wel iets gaan gebeuren."

Grote Boek

Het onlangs verschenen Songfestival naslagwerk is het gevolg van Richards grote liefde voor het festival. "Dat is begonnen in 1980, toen zag ik het evenement voor het eerst. Maggie MacNeal zong het nummer 'Amsterdam', dat blijft ook wel een van mijn favorieten." In het boek staat niet alleen informatie over de liedjes, jurken en deelnemers, maar ook de geheimen en roddels komen aan de orde. Zo schijnen de dames van Treble bijvoorbeeld de enige te zijn die weten hoe knap de mannen van de Finse band Lorde zijn.

Ben jij benieuwd geworden naar de nachtelijke avonturen van de trommelende dames? Luister dan hier naar het gesprek in Aan de Slag.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie