Programma

Dit is wat er gebeurt met gebak uit Heel Holland Bakt

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is wat er gebeurt met gebak uit Heel Holland Bakt

Gebakjes, taart, cake en zelfs broden. Het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt is weer begonnen en er wordt nogal wat gebakken. Waar gaan de gerechten na zo'n aflevering vervolgens heen?

Waar gaat het heen

Luisteraar Sander keek de Great British Bake Off en vroeg zich af wat er nu gebeurt met al het gebak in de Nederlandse versie. Bureau Kijk in de Vegte zocht het voor ons uit met de hulp van Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden.

Iedereen proeft

"Natuurlijk moeten eerst alle juryleden proeven of het lekker genoeg is, maar daarna willen alle andere bakkers ook proeven", vertelt Janny van der Heijden. "Heeft de jury wel gelijk? Waarom is die van jou zo lekker?" Bij de jury en deelnemers houdt het niet op. "We hebben ook nog een hele ploeg. Cameramensen, geluidsjongens. Die willen natuurlijk ook allemaal proeven."

Mee naar huis

Wat overblijft gaat niet naar de Voedselbank. "Het klinkt heel leuk", zegt Janny. "Maar het staat al heel lang buiten de koeling en ik kan je niet beschrijven hoe het eruitziet als iedereen heeft geproefd. Dat is niet iets wat je weg wil geven."

​Het hele fragment horen? Dat kan hieronder.

Wat gebeurt er met alle baksels van 'Heel Holland Bakt'?

Bureau Kijk in de Vegte
Dj: Jeroen Kijk in de Vegte
Zondag 12.00 tot 14.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie