Programma

Ilse DeLange geëerd met prestigieuze Amerikaanse award

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange geëerd met prestigieuze Amerikaanse award

Ilse DeLange is onderscheiden met de Jeff Walker Global Country Artist Award. De Amerikaanse muziekprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een countryartiest buiten de Verenigde Staten die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het genre.

Countryster Carrie Underwood reikte de prestigieuze onderscheiding uit namens de Country Music Association (CMA) met een videoboodschap vanuit Nashville. "Je hebt deze erkenning zo verdiend voor alles wat je hebt bereikt met je muziek, op televisie en met je festival in Nederland", aldus de Amerikaanse singer-songwriter die in 2018 zelf nog op Tuckerville speelde.

'Nashville is mijn tweede thuis'

Ilse DeLange laat op Instagram weten dat ze trots is op de onderscheiding. "Het is een ongelooflijke eer om deze award van de Country Music Association in ontvangst te nemen", aldus de zangeres. Dat de CMA haar vanuit countryhoofdstad Nashville eert maakt de prijs extra bijzonder. "Nashville is mijn tweede thuis en is van grote invloed geweest in mijn muzikale leven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationale doorbraak

Ilse DeLange is op dit moment razend populair over de grens en werkt hard aan haar internationale doorbraak. Zo verkoopt de zangeres in Duitsland de grootste popzalen uit en is ze daar inmiddels een vaste gast in de hitlijsten. RTL Duitsland gebruikt haar single 'Way Back Home' zelfs als soundtrack voor de voetbalwedstrijden van de Europa League. DeLange dankt haar populariteit bij de oosterburen aan haar deelname aan het tv-programma Sing Meinen Song, de Duitse variant van Beste Zangers.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie