Programma

Het leukste van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het leukste van...

Op Radio2.nl verschijnt zoveel over de Top 2000 dat we besloten alles even op een rijtje te zetten! Zie hier alles over de lijst der lijsten.

Top 2000 lijstjes

'Foute' platen waarvan je eigenlijk niet wilt toegeven dat je ze fantastisch vindt en uit volle borst meezingt: Guilty Pleasures. Geef jij ze toe?

De nieuwslezers van Radio 2 zijn minstens zo belangrijk als onze DJ's. Wij vroegen hen naar hun Top 2000 favorieten. Hetzelfde deden we bij de BN'ers die te gast waren tijdens de Stemfinaledag en, uiteraard, onze DJ's.

Iedereen heeft het in de puberteit ondervonden: thuis platen draaien die je ouders niet echt konden waarderen. Met welke muziek kreeg jij je ouders op de kast?

Wij vroegen zoons en dochters die stemden voor de Top 2000: "Wat is het favoriete nummer van je vader en moeder?" Het resultaat is deze Top 10!

Het einde van het jaar nadert en de eindejaarslijsten verzamelen zich. Zo maakten ook wij een jaaroverzicht van het opvallendste muzieknieuws in 2013!

Veel mensen delen een plaat die symbool staat voor hun speciale band met elkaar. Wij vroegen aan onze stemmers: welke plaat is dit voor jou?

Top 2000 in beeld

Top 2000 a gogo: behind the scenes! Bekijk hier unieke filmpjes die gemaakt werden tijdens de opnames.

Huisfotograaf Paul Ridderhof is dagelijk aanwezig in het Top 2000 Café om alles vast te leggen.

Jullie sturen massaal Top 2000 Selfies in naar de redactie! Zie hier een verzameling.

Rockende opa's en oma's: ze bestaan, ook in de Top 2000!

Traditiegetrouw zenden we op Oudejaarsavond (Radio 2/Nederland 3, 23.40 uur) de Top 2000 Sing along uit. Gelukkig hebben we de foto's alvast.

De Top 2000 Stemweek begon op 30 november. Aan voetbalcoach Guus Hiddink de eer om deze week van met een elftal aan presentatoren af te trappen.

Top 2000 verhalen

Met 2000 nummers kent de lijst veel verhalen. Zo zijn er de hits die voor anderen bedoeld waren, families in de Top 2000 (1, 2) en allerlei stemweetjes (1, 2)!

Interactief

Ervaar de Top 2000! Dat doe je met onze Top 2000 Spotify app, de shufflelijst, het introspel en de quiz.

Ster advertentie
Ster advertentie