Programma

Cast van The Passion 2020 is bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Cast van The Passion 2020 is bekend

Het is bekend wie er dit jaar gaan schitteren tijdens de tiende editie van ‘The Passion’. Deze jubileumeditie vindt plaats op 9 april, Witte Donderdag, in Roermond.

Dit jaar staat het thema #vrijheidvoorjou centraal, om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Vrijheid en liefde vormen de rode draad in het verhaal van Jezus.

Rolverdeling

Tim Akkerman treedt dit jaar op met de rol van Jezus, vergezeld door zangeres Trijntje Oosterhuis als Maria. Soy Kroon en Jan Kooijman nemen de rol van discipelen Judas en Petrus op zich. Tot slot is Johnny de Mol te zien als verteller en doet presentator Bert van Leeuwen verslag van de processie.

Roué Verveer speelt deze editie de rol van Pontius Pilatus. In Wout2day geeft hij zijn kijk op zijn personage. "Er zijn meerdere redenen om ja te zeggen. Ik ben zowel fan als christen", vertelt Verveer. Hij heeft er alle vertrouwen in dat deze jubileumeditie goed zal verlopen.

Luister hieronder het gesprek tussen Roué en Wouter terug.

We mogen bekend maken wie dit jaar Pilatus speelt in The Passion

Audiodescriptie

Net als voorgaande jaren, levert NPO Radio 2 ook deze editie weer een audiodescriptie bij The Passion. Er wordt omschreven wat er op beeld gebeurt, zodat ook blinde mensen het kunnen volgen. Uiteraard ook handig voor mensen die geen tijd hebben om te kijken.

Luister op 9 april naar The Passion verzorgd door Wouter van der Groes tussen 18:00 en 22:00 uur live op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP


Ster advertentie
Ster advertentie